header.jpg IMG_3861.jpeg IMG_3786 (1).jpeg

FAQ - Veelgestelde vragen

Klik voor meer informatie over de betreffende categorie
 Afgelastingen  Aantal vragen: 2
 Afkortingen op Sneek  Aantal vragen: 5
 ALV  Aantal vragen: 1
 Bankrekening  Aantal vragen: 1
 Clubhistorie  Aantal vragen: 1
 Communicatie  Aantal vragen: 3
 Contributie  Aantal vragen: 3
 EMMA Helpdesk  Aantal vragen: 7
 Gevonden Voorwerpen  Aantal vragen: 1
 Huisregels   Aantal vragen: 1
 Kleding  Aantal vragen: 1
 Lid worden/Opzeggen  Aantal vragen: 3
 Sponsoring  Aantal vragen: 3
 Training  Aantal vragen: 2
 Verzekeringen  Aantal vragen: 1
 Wachtwoord  Aantal vragen: 1

Mist u informatie hier? Mail ons op [email protected]

Sponsoring
Sponsor Pakketten 
Welke sponsorpakketten onderscheiden we?
 
Hoofdsponsor (pakket A)
De hoofdsponsor verbindt zijn naam voor een aantal jaren aan de club. Het hoofdveld van SMHC draagt in die jaren de naam van de hoofdsponsor. Voor het hoofdsponsorschap wordt een op de behoeften van de club en de sponsor afgestemd pakket samengesteld, op basis waarvan de bijdrage van de sponsor wordt vastgesteld.
 
Subsponsor (pakket B)
Ook hier gaat het om een meerjarige verbintenis. De subsponsor is teamsponsor van meerdere teams of van een complete jeugdlijn en/of er is een ander uitzonderlijk pakket afgesproken. Voor het subsponsorschap wordt een op de behoeften van de club en de sponsor afgestemd pakket samengesteld op basis waarvan de bijdrage van de sponsor wordt vastgesteld.
 
Sponsor (pakket C en D)
Ook hier gaat het om een meerjarige verbintenis. De sponsor is naast bordsponsor ook teamsponsor . Voor het sponsorschap wordt een op de behoeften van de club en de sponsor afgestemd pakket samengesteld op basis waarvan de bijdrage van de sponsor wordt vastgesteld.
 
Bordsponsor (pakket E en F)
Er is ook bij SMHC natuurlijk de mogelijkheid gewoon een reclamebord langs de lijn te plaatsen.
 
De productiekosten voor de reclameborden zijn voor rekening van de adverteerder. Onderhoud en schoonmaak van de borden is voor rekening van SMHC.
 
Teamsponsoring
Het is dus mogelijk om individuele teams te sponsoren met bijvoorbeeld een wedstrijdtenue met sponsoruiting, trainingspakken en tassen. In alle gevallen is voor deze sponsoring vooraf toestemming nodig van de sponsorcommissie. Tijdens wedstrijden zijn spelers verplicht een goedgekeurd wedstrijdtenue te dragen.
 
Bij het dragen van een afwijkend tenue, dus ook met een niet goedgekeurde sponsoruiting, is een speler niet speelgerechtigd. Als een team wordt gesponsord, dan is dat team ook verplicht de gesponsorde kleding te dragen. De sponsor betaalt kleding en eventueel andere zaken zoals bedrukken. Voorstellen voor andere kleding dan het wedstrijdtenue moeten eerst worden voorgelegd aan de sponsorcommissie, SMHC hecht eraan dat er enige eenheid is in onze presentatie.
 
Sponsor Regels 
SMHC stimuleert teams om een sponsor te vinden die zorgt voor een tenue, een trainingspak of andere hockeyspullen. Wel vragen we alle teams overleg te hebben met de sponsorcommissie voor het aangaan van een sponsorovereenkoms. Voor sponsoring van selectieteams moet de sponsorcommissie goedkeuring geven.
 
Kledingregels
Tijdens wedstrijden zijn spelers verplicht een goedgekeurd wedstrijdtenue te dragen. Bij het dragen van een afwijkend tenue, dus ook met een niet goedgekeurde sponsoruiting, is een speler niet speelgerechtigd. Als een team wordt gesponsord, dan is dat team ook verplicht de gesponsorde kleding te dragen.

Eenheid in presentatie
De sponsor betaalt kleding en eventueel andere zaken zoals bedrukken. Voorstellen voor andere kleding dan het wedstrijdtenue moeten eerst worden voorgelegd aan de sponsorcommissie, SMHC hecht eraan dat er eenheid is in onze presentatie.

Trainingspakken, wedstrijdtenues en sweaters worden exclusief geleverd door Intersport De Leeuw en

BLIJVEN EIGENDOM VAN DE SPONSOR !

Sponsorbijeenkomsten
De sponsoren worden ook voor sponsorbijeenkomsten en dergelijke uitgenodigd.
 
Sponsor Tarieven 
Sponsor mogelijkheden
 
SMHC heeft 6 sponsorpakketten samengesteld.
 
In onderling overleg kan afgeweken worden van de definities.
 
Pakket F: Basis Sponsorpakket: € 295,- per jaar
Bord langs het veld.
 
De productiekosten voor het bord (formaat 280 x 60) zijn voor de sponsor zelf. Indien wij het bord verzorgen vragen wij ca. € 340,- en een digitaal bestand.
 
Een bord langs het veld is een veel gevraagde vorm van sponsoring. Op zaterdag en zondagis het zeer druk langs het hockeyveld. Vooral ouders komen kijken, maar ook vrienden en familieleden en natuurlijk de tegenstanders en hun begeleiders. Het bord wordt langs hetveld geplaatst, gericht op de kantine of gericht op het terras voor het veld.
 
Nb Ook zijn er zichtlocaties beschikbaar. Hiervoor geldt een toeslag van € 100 per bord
 
Pakket E: Basis plus Sponsorpakket: € 395,- per jaar
Bord langs het veld en een banner op de website.
 
De productiekosten voor het bord (formaat 280 x 60) zijn voor de sponsor zelf. Indien wij het bord verzorgen vragen wij € 340,- en een digitaal bestand.
 
De banner is uw bedrijfslogo op de website met een link naar uw eigen website. Hiervoor hebben wij een digitaal (jpg)bestand van uw logo nodig.
 
Pakket D: Team Sponsorpakket: € 695,- per jaar
Bord langs het veld, een banner op de website en reclame op het wedstrijdshirt.
 
De productiekosten voor het bord (formaat 280 x 60) zijn voor de sponsor zelf. Indien wij het bord verzorgen vragen wij ca. € 340,- en een digitaal bestand.
 
De banner is uw bedrijfslogo op de website met een link naar uw eigen website. Hiervoor hebben wij een digitaal (jpg)bestand van uw logo nodig.
 
De kleur van de club is Oranje, deze kleur is daarom terug te vinden in de oranje polo's waarin de competitie gespeeld wordt. Op de voorkant ter hoogte van de borst staat het SMHC logo en in het midden voorop is ruimte voor een Sponsor logo. De grootte van dit logois ongeveer 20 cm hoog x 25 cm breed. De kleur van dit logo betreft zwart maar zou eventueel ook wit kunnen zijn. De shirtkosten zijn voor de sponsor.
 
Pakket C: Team Plus Sponsorpakket: € 995,- per jaar
Bord langs het veld, een banner op de site en een team in de kleding.
 
De productiekosten voor het bord (formaat 280 x 60) zijn voor de sponsor zelf. Indien wij het bord verzorgen vragen wij ca. € 340,- en een digitaal bestand.
 
De banner is uw bedrijfslogo op de website met een link naar uw eigen website. Hiervoor hebben wij een digitaal (jpg)bestand van uw logo nodig.
 
De kleding, welke de sponsor zal bekostigen, kan bestaan uit: een oranje wedstrijdshirts, een zwarte short/rokje, een hooded sweater, een zwart jack en een oranje trainingsbroek. Alle van het Australische merk Reece. Om uniformiteit te behouden binnen de club, is deze kleding al bepaald. De sponsor mag zelf kiezen welke onderdelen hij wil sponsoren.
 
Deze kleding zal het team niet alleen voor, tijdens en na de wedstrijd dragen maar ook bij de trainingen en andere (sport)activiteiten.
 
Pakket B: Team Plus Sponsorpakket: € 995,- per jaar per team
(met een totaalminimum van € 3.000,- en een totaalmaximum van € 5000,-)
Idem Pakket C, echter bestemd voor 3 of meer teams. De sponsor zal als subsponsor worden vernoemd op de site.
 
Naar keuze mag per team een sponsorbord worden geplaatst; echter met een maximum van sponsorborden.
 
Pakket A: Hoofdsponsorpakket: in overleg vast te stellen
 
Algemene voorwaarden:
 • Alle genoemde bedragen zijn in beginsel onderhandelaar voor zover afgeweken wordt van de beschreven pakketdefinities
 • Alle genoemde bedragen zijn exclusief BTW; de club factureert zonder BTW
 • Voor zichtlocaties vanaf de openbare weg geldt een toeslag van € 100 per bord
 • Kledingpakketten dienen te worden besteld bij de subsponsor die de kleding verzorgt.
 • De factuurafhandeling van bestelde kleding wordt in overleg vastgesteld i.v.m. de BTW-afrekening.
 • Borden worden geplaatst en onderhouden door de club. Indien borden zwaar worden beschadigd door inslaande hockeyballen dan zorgt de club voor vervanging/reparatie van de borden.
 • De looptijd van de contracten is minimaal 3 hockeyseizoenen (augustus t/m juli)
 • De Sponsorkleding wordt na het eerste hockeyseizoen bij aanvang van de navolgende seizoenen door de club in overleg met de sponsor toebedeeld aan het team of de teams.
 • De kleding blijft eigendom van de sponsort tenzij deze anders beslist.
 • Per sponsor wordt een op maat geschreven sponsorovereenkomst opgesteld en door partijen ondertekend.
 • De sponsorcommissie ziet toe op een juiste naleving van de overeengekomen afspraken.