IMG_3786 (1).jpeg IMG_3861.jpeg header.jpg

Meer over hockey voor de jongste jeugd


Peildatum voor het vaststellen van de leeftijd is 1 oktober van het lopende competitiejaar.


BMO

4 - 6 jaar

sportief bewegen op een FUN manier!

O7-jeugd

6 of 7 jaar

trainen maar spelen pas na de winter wedstrijden

O8- jeugd

7 of 8 jaar

spelen op een 1/8 veld 3 tegen 3

O9- jeugd

8 of 9 jaar

spelen op een ¼ veld 6 tegen 6 (incl. keeper)

O10- jeugd

9 of 10 jaar

spelen op een ½ veld 8 tegen 8 (incl. keeper)


SMHC volgt hierin het Bondsreglement van de KNHB. Mocht er op de leeftijdscategorie uitzondering gemaakt worden dan is dit geen garantie voor de toekomst. Dit zal elk speeljaar opnieuw worden geëvalueerd.


 

SPORTFEESTJES (4-6 jaar)

Voor 4 tot 6 jarigen bieden wij, in samenwerking met voetbalvereniging Sneek Wit Zwart en tennisvereniging De Vliegende Bal, een sportprogramma aan waar leren sporten, bewegen en fun centraal staat. 

Kortom; sportfeestjes!

Voor wie?

De trainingen zijn geschikt voor kinderen uit groep 1 en 2 en gebaseerd op drie hoofdvaardigheden, die belangrijk zijn voor een Breed Motorische Ontwikkeling:

• Verplaatsen (lopen, rennen en springen)

• Objectvaardigheden (gooien, vangen, schoppen en slaan van een bal)

• Balanceren (stoeien, rijden en glijden)

Programma

Het programma bestaat uit 5 blokken van 6 lessen. Elk blok vindt op een andere locatie plaats, waardoor de kinderen met alle drie de verenigingen van Sportpark Tinga in aanraking komen. De trainers blijven wel dezelfde herkenbare gezichten gedurende het seizoen.

Kosten

De totale kosten van het jaarprogramma bedragen €95,- all inn. Je kunt op elk gewenst moment instappen, waarmee de kosten ook trapsgewijs zullen afnemen gedurende het seizoen. Een gratis proeftraining behoort ook tot de mogelijkheden.

Meer informatie of aanmelden

Meld je nu aan via bmosneek.nl. Nog vragen? Neem contact op via [email protected].

Kom en Beweeg Met Ons!

HOCKEY

De minimumleeftijd voor hockey is 6 jaar (groep 3-leerlingen).

 

Wil je graag op hockey, dan kun je je inschrijven via deze site, onder het kopje Lidmaatschap – Lid worden? 


Een lidmaatschap bij SMHC kent een proefperiode van 4 trainingen. Dat wil zeggen dat na 4 trainingen nog van het lidmaatschap afgezien kan worden zonder kosten en contributieverplichtingen.


Het is van belang dat je je inschrijft voordat je een keer meetraint. Op deze manier houden wij en onze trainers overzicht wie er allemaal op het veld staan of daar verwacht kunnen worden. Ook houden we op deze manier de groepsgrootte van de teams in de gaten, daar gelden maximale aantallen voor. Verder ben je meteen verzekerd tegen sportletsel op het veld, mocht er iets tijdens de training gebeuren. 


Het hockeyseizoen loopt van september tot en met juni. Als je gedurende het lopende seizoen lid wordt, kan het voorkomen dat er in teams in de betreffende leeftijdscategorie geen plaats meer is om competitie te spelen. Je doet dan alleen mee met de trainingen en zult bij ingang van het nieuwe seizoen als competitielid ingedeeld worden.


Onder 7

Je kan lid worden als je voor 1 oktober van het nieuwe seizoen 6 jaar bent geworden. Je bent dan een Onder 7 lid. Zij trainen 1 keer in de week. De eerste seizoenshelft (augustus-december) spelen zij nog geen wedstrijden. De 2e seizoenshelft wordt de trainingsgroep opgesplitst in teams en gaan ze deelnemen aan de 3 vs 3 competitie. Er kunnen dan gemengde teams voorkomen, dus met jongens en meisjes. 

 

Onder 8

Onder 8 teams staan met twee keer 3 spelers in het veld. Vaak zijn er ook 1 of meer wissels. Er mogen bij de O8-teams ook gemengde teams voorkomen, dus met jongens en meisjes. Er wordt gespeeld op een achtste hockeyveld. De wedstrijd duurt 2×20 minuten met een pauze van 5 minuten.


Kinderen spelen in een O8-team wanneer ze zo’n 7 jaar oud zijn. Ze zitten meestal in groep 4 van de basisschool. Soms hebben ze al een jaar getraind als Benjamin, maar ook nieuwe leden van de o8 leeftijd spelen in een 3-tal. Kinderen rouleren van plaats en leren zo welke taken er horen bij iedere plaats in het veld.

Er is GEEN keeper en het is beslist niet de bedoeling dat één van de kinderen in een doeltje gaat staan. (i.v.m. veiligheid) Bovendien zijn er niet 2 maar 6 doeltjes (tot de winter), van ieder 2 meter breed.

Onder 9
Onder 9 staan met 5 spelers en 1 keeper in het veld. Vaak zijn er ook 1 of meer wissels. Er wordt gespeeld op een kwart hockeyveld. De wedstrijd duurt 2×25 minuten met een pauze van 5 minuten.

Er is geen cirkel maar een 10-metergebied waarin gescoord mag worden. Kinderen spelen in een 6-tal wanneer ze zo’n 8 jaar oud zijn. Ze zitten meestal in groep 5 van de basisschool. Vaak hebben ze al 3:3 in de O8 gespeeld, maar ook nieuwe leden van de O9 leeftijd spelen in een 6-tal. Kinderen rouleren van plaats en leren zo welke taken er horen bij iedere plaats in het veld.

Onder 10
Een O10-tal bestaat uit 7 veldspelers, 1 keeper en 1 of meer wissels. Er wordt gespeeld op een half hockeyveld. De wedstrijd duurt 2×30 minuten met een pauze van 5 minuten. Bij 

SMHC spelen we met een cirkel, afgezet met gele flapjes, maar bij andere clubs kan het voorkomen dat er met pionnen een 15-metergebied wordt aangegeven. In de spelregels is ook shoot-out opgenomen. Ook in een O10-tal blijven de spelers rouleren op de verschillende posities.


Vanaf de Onder 12 jeugd
Een hockeywedstrijd duurt vanaf de O12 jeugd 4 keer 17,5 minuten en wordt geleid door twee scheidsrechters. Vanaf seizoen '23-'24 wordt er  9 tegen 9 gespeeld. Teams bestaan dan uit maximaal 12 spelers. Voor aanvang van de wedstrijd tossen beide aanvoerders om de beginslag of om de speelrichting. Bij de hervatting van het spel na rust wordt van speelhelft gewisseld en neemt de andere partij de afslag.


VELDINDELING JJ