header.jpg IMG_3861.jpeg IMG_3786 (1).jpeg
Nieuwsafbeelding
Deze week is het de week van de scheidsrechter, waarbij ook wij onze scheidsrechters eens extra in het zonnetje willen zetten.


Vanaf 15 jarige leeftijd verwachten wij van ieder spelend lid dat ze hun scheidsrechterskaart halen en wedstrijden van de (jongere) jeugd gaan fluiten (vanaf O18 is het halen van een kaart vanLees verder
Nieuwsafbeelding
Behalve de transparante en zwarte kleur, zijn alle andere gebitsbeschermers op te halen op de Lange Veemarktstraat 1a.  
De zwarte en transparante bitjes liggen vanaf 5 oktober klaar om afgehaald te worden. Lees verder
Nieuwsafbeelding
Ties, Friso en Roelof zijn verkozen tot vrijwilligers van de maand september! Deze jongens zetten zich al jaren in als trainer en motiveren daarmee ook hun teamgenoten tot het geven van training. Daarnaast zijn zij vaste gezichten als scheidsrechters op zaterdag en altijd te porren voor hulp bij activiteiten of toernooien. Bedankt mannen  <Lees verder
Nieuwsafbeelding
Zoals jullie wellicht hebben opgemerkt is op dit moment een groot deel van de parkeerplaats naast het semi hockeyveld bezet door bouwmaterialen en ander materieel. Dit heeft te maken met werkzaamheden aan het glasvezelnetwerk in en rondom Sneek, waarvoor de Gemeente een deel van de parkeerplaats als opslaglocatie heeft aangewezen.
Lees verder
Nieuwsafbeelding
Dit jaar verkopen wij ook weer loten met de Grote Clubactie en zetten we als vereniging samen de schouders eronder! 
We hopen op een mooie opbrengst voor het opknappen van ons meubilair. 
De landelijke startdatum van de Grote Clubactie is op zaterdag 23 september.
Koop loten en steun onze verenigiLees verder
Nieuwsafbeelding
Hierbij een overzicht van de geplande activiteiten (tot nu toe) voor de komende periode. Informatie hierover zal tzt worden gedeeld. 
En er volgt meer! Houd daarom onze site en socials in de gaten en mis niets. 
Instagram: smhchockeysneek Facebook: SMHC Hockey Sneek
Initiatieven voor meer activiteiten Lees verder
Nieuwsafbeelding
Zoals wellicht bekend wordt er bij de jeugdteams vanaf de O12 leeftijd tot aan de O18 leeftijd bij elke thuiswedstrijd een scheidsrechter ingepland samen met een ouder. Vanaf de O12 teams is hiervoor een scheidsrechterkaart nodig, ook dus voor de ouder die ingepland staat.
Voor alle jeugdleden vanaf 15 jaar is het behalen van een scheLees verder
Nieuwsafbeelding
En dan is het zover! Met de opbrengst van de Grote Clubactie ‘22 heeft Staal12 ons geholpen met het pimpen van de dugouts. Nu kan je veel makkelijker je spullen kwijt. Helemaal top! 
Met dank aan alle jeugd, die loten hebben verkocht, Staal12 voor het maken en Mark K. voor het monteren. 
Binnenkort begint de Grote Lees verder
Nieuwsafbeelding
Ben je nieuw op onze vereniging en/of heb je problemen met inloggen op de Lisa Hockey app? Dan kan het zijn dat je de verkeerde Lisa app hebt gedownload. 
Het gaat om het icoontje in het blauw (zie ook de afbeelding). 
Op onze website kan je  rechts bovenin ook inloggen via Mijn SMHC. Mocht het inlogLees verder
Nieuwsafbeelding
Bij een blessure is een juiste en snelle diagnose belangrijk en daarom is het noodzakelijk dat je snel geholpen kan worden. Om die reden is Fysio-Actief vanaf 7 september weer wekelijks aanwezig op onze club. 
Fysiotherapeut Heline Koning zal dan elke donderdag aanwezig zijn van 18.00 tot 19.00 uur. Je kunt dan binnen lopen in deLees verder
Nieuwsafbeelding
Heel blij zijn wij om jullie te kunnen meedelen dat wij per september een Technisch Manager hebben gevonden in de persoon van Jeroen Pol. In het voortraject hebben wij een aantal prettige en positieve gesprekken met hem kunnen voeren en wij zijn er van overtuigd dat Jeroen goed past bij onze vereniging. 
Hieronder stelt hij zichzelf aLees verder
Nieuwsafbeelding
Als club kunnen wij al jaren op Marloes rekenen. Eerst als trainer/coach bij haar dochter en zoon, later combineerde ze dit een aantal jaar met de rol van lijncoördinator en -manager in de TC Jongste jeugd. En we zijn heel blij dat ze ons dit jaar heeft geholpen bij de coördinatie van de jeugdtrainers.
Bedankt, Marloes!Lees verder
Nieuwsafbeelding
Op de afgelopen ALV heeft de sponsorcommissie de Club van 100 op hockeyclub Sneek geïntroduceerd. 
Leden, oud-leden en als vb buren, ouders, oma's en opa's, die onze hockeyclub een warm hart toedragen, kunnen lid worden van de Club van 100, door €100,- per jaar te doneren aan onze mooie club. 
De Club vanLees verder
Nieuwsafbeelding
Op de afgelopen ALV is Pieter van der Want gehuldigd als vrijwilliger van de maand juni. Pieter is al jaren trainer en coach van zijn dochters en onlangs toegetreden als enthousiast lid van de sponsorcommissie. Maar waar wij hem in het bijzonder voor prijzen is zijn toewijding en betrokkenheid bij het opzetten en coachen van Jong Dames 1, een team Lees verder
Nieuwsafbeelding
Voor de allerjongsten bieden wij ook in seizoen '23-'24 weer verschillende mogelijkheden.
SPORTFEESTJES (4-6 jaar)
Voor 4 tot 6 jarigen bieden wij, in samenwerking met voetbalvereniging Sneek Wit Zwart en tennisvereniging De Vliegende Bal, een sportprogramma aan waar leren sporten, bewegen en fun centraal staat. 
Kortom;Lees verder
Nieuwsafbeelding
Als terechte opvolger heeft Alex deze maand als vrijwilliger van de maand gekozen voor onze Lisette. Zij is al jaren een vast gezicht als coach langs de lijn bij haar dochters, fluit menig wedstrijd en is de drijvende kracht achter onze sponsorcommissie. Ook zorgt zij ervoor dat alle bestelde wedstrijdkleding op de juiste plek terecht komt. Kortom;Lees verder
Nieuwsafbeelding
SMHC heeft sportiviteit en respect hoog in het vaandel staan, maar ook spelers van onze club krijgen wel eens een gele en soms zelfs een rode kaart van de scheidsrechter. Dat kan een keer gebeuren, maar uitgangspunt is natuurlijk helemaal geen kaarten. 
Omdat de regels vanuit de KNHB onlangs zijn aangepast voor gele en rodeLees verder
Nieuwsafbeelding
Hoogte stick De lengte van een stick is vooral voor kinderen van groot belang. Met een te lange stick is het erg lastig om de techniek in de vingers te krijgen. Als je met een te lange stick speelt ga je te recht staan en dus minder door je knieën. Je wilt dat de kinderen de bal niet naast hun voeten hebben liggen, maar juist zo dat ze ook nog hLees verder
Nieuwsafbeelding
In de zomer van 2020 hebben wij onze nieuwe wedstrijdkleding geïntroduceerd. Onder de wedstrijdkleding vallen: 
Polo’s thuis Polo’s uit Rokjes Shorts Thuis kousen Uit kousen Deze kleding kan besteld worden in onze webshop: https://www.clubcolors.nl/club/sneek/
Nadat je de bestelling hebt gedaan, ontvang je van CLees verder
Nieuwsafbeelding
Een lichte stoot of slag tegen het hoofd kan al genoeg zijn om je een hersenschudding te bezorgen. Hoe herken je een hersenschudding en wat moet je wel en niet doen? In dit artikel lees je meer over dit onderwerp met als doel de sportblessure ’tussen de oren’ niet te onderschatten. Lees verder
Nieuwsafbeelding
De beregening haalt gefilterd water uit de vijver. Er kan dus zoveel als nodig worden gesproeid.
Veld 1 is het Volvo waterveld voor het clubhuis. Deze altijd sproeien voor de wedstrijd of training en daarna zoveel als mogelijk/nodig. Dat is het beste voor het veld.
Start de beregening 15 minuten voor de wedLees verder