IMG_3861.jpeg header.jpg IMG_3786 (1).jpeg

SMHC HOCKEY 5'S WEEK VAN 5-10 FEB

24-1-2024
Nieuwsafbeelding

HOCKEY 5’S WEEK VAN 5  T/M 10 FEBRUARI

Deze week ligt er een Hockey 5's boarding op ons waterveld en laten wij de teams v.a. O14 en ouder in de vorm van een training kennismaken met deze nieuwe hockeyvorm (zie ook GROOTSNEEK).

Globaal is het programma die week als volgt: 

  • maandag 5 februari: training MO14 & Trimmers/H30+/D30+
  • dinsdag 6 februari: training MO16
  • woensdag 7 februari: training JO14/16/18 & H1/D1/JD1
  • donderdag 8 februari: training MO18
  • vrijdag 9 februari: toernooi O18/JD1/D1/H1
  • zaterdag 10 februari: toernooi O14 & O16 met aansluitend de SMHC midwinterborrel voor iedereen


HOCKEY 5’S?

Hockey 5’s lijkt een beetje op zaalhockey, maar wordt buiten gespeeld op een veld van 40x20 meter met normale goals en een boarding rondom. Je speelt het spel met 4 spelers en een keeper (dus 5 tegen 5).

De spelregels zijn super simpel. Per team staan er maximaal vijf spelers op het veld. Omdat de boarding om het gehele veld ligt gaat de bal in principe niet zo snel uit. Er zijn niet veel beperkingen. Schieten op goal mag als je over de eigen middenlijn bent. Verder mag je slaan, flatsen, liften, choppen etc. De strafcorner kennen we in Hockey 5s niet. In plaats daarvan wordt er een shootout genomen.

Het spel is snel en dynamisch, waardoor er veel scoringskansen zijn. Het spelen met keeper is daarom onontbeerlijk.

HOCKEY 5’S VOOR IEDEREEN?

Onze MO16-1 hebben afgelopen oktober al kennisgemaakt met deze hockeyvorm en wonnen meteen het regionale toernooi tijdens de KNHB fandag in Assen! Daarom zijn wij als club razend benieuwd wat de rest van onze vereniging ervan zal vinden. 

Ook de KNHB is hierin geïnteresseerd en zal deze week aanwezig zijn om jullie hierover te bevragen. Daarnaast komen andere verenigingen uit de regio ook een kijkje nemen en mogen externe sportgroepen zich intekenen voor een training in de ochtenden.

Meer informatie over de toernooien op vrijdagavond en zaterdagmiddag volgt in de lijn.

Zoals het nu lijkt ligt de boarding al een week eerder op ons veld. Iedereen is vrij om hier die week gebruik van te maken. Wij gaan er uiteraard van uit dat er met zorg omgegaan wordt met het materiaal.

Voor de duidelijkheid: in deze week zijn er geen trainingen voor de Jongste Jeugd t/m O12. Deze starten op maandag 12 februari. Tijdens de voorjaarsvakantie zijn er ook geen trainingen. Hiermee starten we dan weer op maandag 26 februari en de veldwedstrijden beginnen weer op 2 maart. 

Tot ziens langs de Hockey 5's boarding!

www.grootsneek.nl/hockey-5s-het-nieuwe-padel Reacties

Er zijn nog geen reacties, plaats uw reactie hieronder

Reageer op het nieuws