IMG_3786 (1).jpeg IMG_3861.jpeg header.jpg

Zaalhockey trainingsschema online

8-11-2023
Nieuwsafbeelding

Ondanks dat we nog midden in de veldcompetitie zitten wordt er alweer druk gewerkt aan de organisatie van de zaalperiode. Zaterdag 2 december vindt de laatste competitieronde op het veld plaats en op zondag 3 december start officieel de zaalcompetitie. 

Maandag 4 december t/m 3 februari gaat iedereen in de zaal trainen (de senioren wellicht nog een week langer).

Voor elk team is er deze winterperiode 1 zaaltraining gepland. Indien teams hiernaast ook nog op het veld willen doortrainen, dan zullen zij dit zelf moeten organiseren. Hiervoor hebben wij helaas geen aanvullend trainersbudget beschikbaar. 

Voor deze buitentrainingen kan een vast moment voor de gehele winterperiode aangevraagd worden via [email protected]. Training is dan met buitenstick en -ballen.

Trainingen

De zaalteams en het trainingsschema zijn vanaf vandaag zichtbaar op onze website (door op onze homepage rechts op 'trainingsschema' te klikken en dan 'zaal 2023-2024' aan te vinken).

Wij realiseren ons dat, met name bij de kinderen tot en met de O10, niet iedereen op de aangegeven tijd kan trainen ivm andere activiteiten. Mocht je echt niet kunnen, dan kan je dit kenbaar maken aan jouw lijncoördinator en aangeven op welke dag je wel kunt trainen met een team uit jouw leeftijdsgroep. Er kan dan gekeken worden of er eventueel te ruilen/schuiven is, maar die garantie kunnen we helaas niet geven, omdat een te grote trainingsgroep ook niet wenselijk is.

Verzoeken hiervoor moeten uiterlijk op donderdag 30 november binnen zijn.

Zalen

Wij zijn blij te kunnen melden dat we ook dit jaar weer gebruik kunnen maken van de Sneker Sporthal, de gymzaal van Brede school Duinterpen en voor de jongste jeugd van de gymzaal van de Thomas van Aquinoschool. De trainingsdagen en -tijden zijn ook dit jaar niet altijd ideaal, maar we hebben ons best gedaan om voor iedereen een geschikt tijdstip in combinatie met de te gebruiken zalen en beschikbare trainers te organiseren.

Kijk in het schema goed in welke zaal je training hebt. Voor de Thomas van Aquinoschool moet je de zij-ingang aan de Sjarketorenstraathebben (halverwege het gebouw).

Voor het spelen in de zaal is het volgende verplicht:

-Zaalschoenen, die geen strepen maken in de zaal (geen zwarte zolen!)

-Scheenbeschermers en een bitje

- Vanaf de O9 is het voor de veiligheid verplicht een zaalhandschoen (met dichte vingers) te dragen. Omdat je laag moet zitten in de zaal zijn je (linker)handen meer kwetsbaar. Misschien een leuk cadeautje voor Sint?

- Het spelen met een zaalhockeystick is voor alle leeftijden verplicht.

De KNHB verplicht alle competitie spelende leden (O9 en ouder) om met een zaalstick te spelen. Daarnaast heeft de Thomas van Aquinoschool dit, nav schade aan de vloer, als eis gesteld voor het gebruik van hun zaal. Daarom moeten wij ook de O8 en O7 vragen met een zaalstick te komen trainen (en is een sok om de veldstick helaas niet meer voldoende).

Wij snappen dat dit mogelijk belastend is. Zaalsticks zijn wel relatief goedkoper dan veldsticks en ook tweedehands te vinden.  

Daarnaast organiseren wij op woensdag 22 november van 15.30 – 17.30 uur op de club weer een SMHC RUILBEURSvoor gebruikt zaalmateriaal en tweedehands wedstrijdtenues. 

Zaalsticks en -schoenen (met lichte zool) en te kleine tenues kunnen worden ingebracht (op de dag zelf of in de week voorafgaand in de doos bij de bar).  Rokjes/broekjes/wedstrijdshirts tegen max €10,- p/s en ruilen op eigen risico.

Tegemoetkoming

Mocht deelname aan een zaalseizoen om financiële redenen een probleem vormen, dan kan je je melden bij het bestuur, zodat hiervoor een passende oplossing kan worden gevonden.

Coaches/scheidsrechters

Voor coaches en andere geïnteresseerden volgt er op dinsdagavond 28 november een informatieavond over coachen in de zaal. Ook zal er nog een spelregelavond worden georganiseerd over de zaalregels. Hierover later meer. 

Maar lees hier alvast de belangrijkste zaalregels en het verschil tussen veld- en zaalhockey (zie ook bijlage).

Er zijn geen speciale coachtassen met zaalballen beschikbaar. Voor het inspelen voorafgaand aan de wedstrijden vragen wij iedereen een eigen zaalbal mee te nemen. Misschien nog zo’n leuk cadeautje…

We wensen iedereen veel plezier en succes is de zaal!

Zaalcommissie SMHC

Jeroen Hoepman, Boelo Wildervanck, Jeroen Pol

 

[email protected]Reacties

Er zijn nog geen reacties, plaats uw reactie hieronder

Reageer op het nieuws