IMG_3786 (1).jpeg IMG_3861.jpeg header.jpg

Oproep aan ouders (O12/O14/O16/O18) zonder scheidsrechterskaart

13-9-2023
Nieuwsafbeelding
Zoals wellicht bekend wordt er bij de jeugdteams vanaf de O12 leeftijd tot aan de O18 leeftijd bij elke thuiswedstrijd een scheidsrechter ingepland samen met een ouder. Vanaf de O12 teams is hiervoor een scheidsrechterkaart nodig, ook dus voor de ouder die ingepland staat.

Voor alle jeugdleden vanaf 15 jaar is het behalen van een scheidsrechterkaart verplicht. De jeugdleden die nog geen kaart hebben en hiervoor wel in aanmerking komen zullen op korte termijn een mail hierover ontvangen.

Naast een scheidsrechter, die ingepland wordt, moet er dus ook altijd een ouder bij een thuiswedstrijd fluiten. We merken dat in sommige teams er helaas maar heel weinig tot soms zelf geen enkele ouder in het bezit is van een scheidsrechterkaart. Dit is een zeer onwenselijke situatie wat er zelfs mogelijk toe kan leiden dat een wedstrijd niet door kan gaan als er geen scheidsrechters zijn.

Bij deze dan ook een oproep aan ouders om je aan te melden voor de scheidsrechtercursus. Wil je meer weten over de spelregels en wellicht ook eens een wedstrijd gaan fluiten meld je dan nu aan!  

Hoe gaat het in zijn werk? Indien je geïnteresseerd bent in het behalen van je scheidsrechterkaart graag het verzoek om je aan te melden via de mail [email protected] voor dinsdag 19 september. Daarnaast het verzoek om je als vrijwilliger aan te melden via onze website www.hockeysneek.nl als vrijwilliger.

Vervolgens zal je een mail van de KNHB ontvangen zodat je online via een e-learning in je eigen tijd de cursus van volgen. Dit duurt circa 2 uren. 

Op dinsdagavond 10 oktober zal er nog een extra arbitragecafé in het clubhuis worden gehouden voor eventuele vragen of extra uitleg. Het examen kan vervolgens gedaan worden op dinsdagavond 17 oktober of woensdagavond 18 oktober om 19.30 uur online. 

Nog even de belangrijkste stappen en data op een rij:

- als je geïnteresseerd bent graag aanmelden via de website als vrijwilliger 
- graag aanmelden via de mail ([email protected]) voor 19 sept
- e-learning uitvoeren tussen woensdag 20 sept en dinsdag 17 oktober
- arbitragecafé voor vragen en uitleg dinsdagavond 10 oktober 20.00 uur
- examen dinsdag 17 oktober en woensdag 18 oktober 19.30 uur

Uiteraard hopen we op vele positieve reacties en deelname.

Met vriendelijke groet,

De arbitragecommissie (Marijn, Jop, Daniel & Floor)


Reacties

Er zijn nog geen reacties, plaats uw reactie hieronder

Reageer op het nieuws