IMG_3861.jpeg header.jpg IMG_3786 (1).jpeg

Gele kaart? Dit zijn de regels

3-2-2023
Nieuwsafbeelding
SMHC heeft sportiviteit en respect hoog in het vaandel staan, maar ook spelers van onze club krijgen wel eens een gele en soms zelfs een rode kaart van de scheidsrechter. Dat kan een keer gebeuren, maar uitgangspunt is natuurlijk helemaal geen kaarten. 

Omdat de regels vanuit de KNHB onlangs zijn aangepast voor gele en rode kaarten en omdat de boetes flink hoger zijn willen wij jullie hierbij informeren over de huidige regelgeving en het beleid vanuit SMHC.

Voorheen beschouwde de KNHB een eerste gele kaart als een waarschuwing. Vanaf seizoen '21-'22 is dit aangepast en berekent de KNHB voor iedere gele kaart (dus ook voor de eerste) een boete van 15 euro en bij een rode kaart maar liefst 50 euro!

Mocht er toch een gele of rode kaart volgen, dan zijn de kosten voor de speler. De (administratie-)kosten die SMHC aan de KNHB moeten betalen worden rechtstreeks doorbelast aan de speler, die de kaart heeft gekregen. Dit geldt voor alle jeugd- en seniorenleden.

Mocht je bezwaar willen maken tegen de kaart, dan kan dit alleen direct na de wedstrijd via het wedstrijdformulier.  Mocht dit bezwaar worden afgewezen en je als team vinden dat een kaart onterecht is gegeven, dan kan je natuurlijk afspreken deze kosten met elkaar te dragen. 

Een kaart voorkomen is natuurlijk het allerbeste, zowel vanuit sportief oogpunt als dat het zonde van de kosten is! 
 


Reacties

Gijs Dantuma
Wat fijn dat deze informatie nu gedeeld wordt. Misschien handig om dit als standaard info te vermelden bij de lets Roll aan het begin van het seizoen en op de coach avonden die jullie organiseren.
Anna de Haan
Ik kreeg een paar weken geleden een e-mail dat de eerste kaart betaald wordt door de club.
Anna de Haan
Vervolgens mag ik nu dus toch zelf voor mijn eerste kaart betalen.

Reageer op het nieuws



Gerelateerd nieuws