IMG_3861.jpeg IMG_3786 (1).jpeg header.jpg

Trainingsschema zaal en meer

10-11-2022
Nieuwsafbeelding

Zaterdag 26 november vindt de laatste competitieronde voor de winterstop plaats en vanaf maandag 28 november gaat iedereen, met uitzondering van de Funkey's, in de zaal trainen. De eerste wedstrijden zullen gespeeld worden vanaf 10 december.

Na de voorjaarsvakantie gaat iedereen (ook de Funkey’s) weer buiten trainen.

Voor elk team is er deze winterperiode 1 zaaltraining gepland. Indien teams hiernaast ook nog op het veld willen doortrainen, dan zullen zij dit zelf moeten organiseren. Er zullen op de club 2 "zaalvelden" uitgezet worden waar teams gebruik van kunnen maken. Hiervoor kan er een vast moment voor de gehele winterperiode aangevraagd worden via [email protected]. Training is dan met buitenstick en -ballen.

Trainingen

De zaalteams en het trainingsschema zijn vanaf vandaag zichtbaar op onze website (of door op onze homepage rechts op 'trainingsschema' te klikken en dan 'zaal 20200-2023' aan te vinken).

Wij realiseren ons dat, met name bij de kinderen tot en met de O10, niet iedereen op de aangegeven tijd kan trainen ivm andere activiteiten. Mocht je echt niet kunnen, kan je dit kenbaar maken aan jouw lijncoördinator en aangeven op welke dag je wel kunt trainen met een team uit jouw leeftijdsgroep. Er kan dan gekeken worden of er eventueel te ruilen/schuiven is, maar die garantie kunnen we helaas niet geven, omdat een te grote trainingsgroep ook niet wenselijk is.

Verzoeken hiervoor moeten uiterlijk op donderdag 24 november binnen zijn.

Zalen

Wij zijn blij te kunnen melden dat we ook dit jaar weer gebruik kunnen maken van de Sneker Sporthal, de gymzaal van Brede school Duinterpen en voor de jongste jeugd van de gymzaal van de Thomas van Aquinoschool.

Kijk in het schema goed in welke zaal je training hebt. Voor de Thomas van Aquinoschool moet je de zij-ingang aan de Sjarketorenstraat hebben (halverwege het gebouw).

Jongste Jeugd

De trainingen voor de Jongste Jeugd worden gegeven in de Thomas van Aquino door 1 of 2 jeugdtrainers. Daarom het verzoek om bij elke training van de O10 en jonger een ouder in te plannen voor eventuele calamiteiten. Deze ouder kan dan ook helpen met het op- en afbouwen. Denk aan het neerleggen en opruimen van de balken, die gebruikt worden bij zaalhockey. Ze trainen in een kleine zaal en daarom kiezen wij ervoor om naast de zaaldienst van de ouder, geen andere ouders toe te laten tijdens de training. Je kan je zoon/dochter na afloop weer ophalen uit de kleedkamer of buiten opwachten.

Voor het spelen in de zaal is het volgende verplicht:

Zaalschoenen, die geen strepen maken in de zaal (geen zwarte zolen!)

- Scheenbeschermers en een bitje

- Vanaf de O9 is het voor de veiligheid verplicht een (dichte) zaalhandschoen te dragen. Omdat je laag moet zitten in de zaal zijn je (linker)handen meer kwetsbaar. Misschien een leuk cadeautje deze maand?

- Anders dan voorgaande is het spelen met een zaalhockeystick voor alle leeftijden verplicht. 

De KNHB verplicht alle competitie spelende leden (O9 en ouder) om met een zaalstick te spelen. Daarnaast heeft de Thomas van Aquinoschool dit, nav schade aan de vloer vorig jaar, als eis gesteld voor het gebruik van hun zaal. Daarom moeten wij ook de O8 en Benjamins vragen met een zaalstick te komen trainen (en is een sok om de veldstick helaas niet meer voldoende).

Wij snappen dat dit mogelijk belastend is. Zaalsticks zijn wel relatief goedkoper dan veldsticks en ook tweedehands te vinden. Om ouders tegemoet te komen organiseren wij op woensdag 23 november van 15.30 – 17.30 uur de SMHC RUILBEURS.

Iedereen die nog een zaalstick heeft liggen en deze wil inbrengen of ruilen is hierbij van harte welkom op de club. Ook is het mogelijk om je te kleine tenue in te brengen, te ruilen of verkopen tegen €10,- per rokje/shirt.

Tegemoetkoming

Mocht deelname aan een zaalseizoen alsnog een probleem vormen, dan kan je je melden bij het bestuur, zodat hiervoor een passende oplossing kan worden gevonden.

Coaches

Voor coaches en andere geïnteresseerden volgt er nog een informatieavond over coachen in de zaal. Hierover later meer. Maar lees hier alvast de belangrijkste zaalregels en het verschil tussen veld- en zaalhockey.

Er zijn geen speciale coachtassen met zaalballen beschikbaar. Voor het inspelen voorafgaand aan de wedstrijden vragen wij iedereen een eigen zaalbal mee te nemen. Misschien nog zo’n leuk cadeautje…

We wensen iedereen veel plezier en succes is de zaal!


Zaalcommissie SMHC

Jeroen Hoepman

Boelo Wildervanck

Koen van Esch

Marloes Tuinema

 

[email protected]

 

 

 

 Reacties

Er zijn nog geen reacties, plaats uw reactie hieronder

Reageer op het nieuws