IMG_3861.jpeg header.jpg IMG_3786 (1).jpeg

Samenwerking Sportpark Tinga

28-6-2022
 

Voetbalvereniging Sneek Wit Zwart, Tennisclub de Vliegende Bal en Hockeyclub SMHC zijn met z’n drieën een unieke samenwerking gestart voor de allerjongste jeugd.

Met ingang van seizoen 2022/2023 gaan we gezamenlijk een breed motorisch trainingsprogramma aanbieden waarin de grondvormen van bewegen centraal staan. Kinderen uit groep 1 kunnen deelnemen aan dit programma. Het Funkey voor 5-jarigen (groep 2) blijft volgend seizoen nog gewoon in de huidige vorm bestaan.

Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat wanneer kinderen op jonge leeftijd breed motorisch worden opgeleid (dus niet alleen sportspecifiek) ze meer plezier in het sporten en bewegen ervaren waardoor ze langer blijven sporten. Een tweede voordeel is dat ze minder blessures oplopen. Tot slot wordt een betere beweger ook een betere sporter.

Met behulp van subsidie uit het lokaal Sportakkoord en met een verenigingsadviseur vanuit de gemeente is een werkgroep gestart. Deze bestaat Henk Jan van Binsbergen (Sneek Wit Zwart), Arnoud Bulthuis (de Vliegend Bal) en Koen van Esch (SMHC Sneek).

Vind je het leuk om aan te sluiten of te helpen bij de uitvoering van het programma. Laat het weten via [email protected]