IMG_3861.jpeg header.jpg IMG_3786 (1).jpeg

Update zaalhockey

1-12-2021
Nieuwsafbeelding

Beste zaalhockeyers en ouders,

 

Bij deze een update voor het zaalhockeyseizoen. 

 

Zoals al eerder bericht gaat het zaalseizoen dit jaar onder de huidige richtlijnen van RIVM en KNHB gewoon door. Gezien het feit dat er niet meer na 17.00 gehockeyd mag worden zullen de competitieschema’s nog wel kunnen veranderen. Voor dit weekend heeft dit geen gevolgen, want alle wedstrijden waren i.v.m. Sinterklaasviering al gepland voor 17.00. 


Na dit weekend komt de bond met de nieuwe wedstrijdschema’s en zullen wij een indeling maken van teamdiensten en scheidsrechters. Voor komend weekend nemen wij persoonlijk contact op met de betreffende thuisspelende coaches om zaalwacht en scheidsrechters in te vullen.

 

Het trainingsschema voor 4 tot 19 december staat op de site. Een paar opmerkingen er nog erbij:

-        De trainingstijden van de AB-teams en D1J zijn nog voorlopig, hier kan nog wat in verschuiven, afhankelijk van de beschikbaarheid van trainers en uiteindelijke aantallen spelers/ speelsters per team.

-        Vroege vogel bonus: de AB-teams en D1J kunnen tussen 7-9 uur een uur trainen in Duinterpen. Coaches weten hiervan. Zij melden het team hiervoor aan en de beschikbare uren worden verdeeld.

-        C- en D-teams die op zaterdag in Duinterpen trainen hebben een enkele keer ook competitie op zaterdag. Ze trainen op die dagen niet, deze uren komen dan vrij voor AB-teams en D1J om te trainen of een oefenwedstrijd te spelen.

 

De trainingsuren in de zaal zijn heel schaars, laten we de tijd dat we er trainen optimaal benutten! Dat betekent op de aanvangstijd helemaal startklaar staan en lekker volle bak trainen.

 

Als opwarmer en opfrisser hier alvast meer over de zaalhockeyregels. In deze afspeellijst op YouTube vind je filmpjes met de belangrijkste zaalregels op een rij. Aan te bevelen voor alle spelers vanaf de C, coaches en scheidsrechters. Ook handig is deze link met onderin het verschil tussen de veld- en zaalregels en een film met de nieuwste regels.

 

Velen hebben a.s. zaterdag met hun eerste training, heel veel succes en plezier!

 

Sportieve groeten van de zaalcommissie,

 

Boelo Wildervanck
Koen van Esch
Jeroen Hoepman