IMG_3786 (1).jpeg IMG_3861.jpeg header.jpg

In memoriam Dick Bellinga

25-10-2021
Nieuwsafbeelding
Gisteren  kregen we het droevige bericht dat Dick Bellinga is overleden.
Dick was sinds september herstellend van een hersenbloeding en dat verliep maar langzaam. Hij leek ver weg van weer als keeper onder de lat te staan. 
Zo heeft het ook niet mogen zijn.

Dick was ons oudste nog actieve lid en al tientallen jaren als keeper, eerst van de senioren, de laatste jaren bij de trimhockeyers.
 
Hij werd in 2007 lid van verdienste en in 2014 werd hij benoemd tot erelid van SMHC.

De oorkonde van toen meldde: " .... vanwege zijn buitengewone verdiensten voor de club. Dick is ver uit het kraste lid van de club en elke zondag staat hij nog onder de lat. Als vrijwilliger was geen sleutel veilig, geen apparaat te defect, geen keeperspak te uit-elkaar. Zelfs z’n hart kreeg hij weer aan de praat. De maandagavond was nooit meer hetzelfde toen het Sticky verdween en daarmee Dick’s stencilmachine. Hulde!"Dat was Dick, jarenlang het hart van de maandagavond "Sticky draaien". In de jaren 90 hield hij bijna bovenmenselijk de oude stencilmachine aan de praat met "elastiek en paperclips". En toen er een risograaf kwam, met onderhoudscontract, wist hij ook dat apparaat steeds weer zelf te fixen.

En ook het keeperspak van Dick was jarenlang legendarisch, omdat hij altijd wel kans zag het kapotte onderdeel te vervangen, weer aan elkaar te sealen of aan te passen zoals de verbrede legguards. 
Een bijzonder moment was het dat Dick na zijn reanimatie weer het veld betrad, in het oude shirt met een rits op de plek waar zijn shirt was opengeknipt, "het kon nog wel even mee”. Dat was Dick ten voeten uit.
Persoonlijk heb ik met Dick jarenlang mogen spelen in Vet B.  Na ons kampioenschap in de overgangsklasse, volgde de promotie naar de hoofdklasse.
De verdediging kwam vol onder druk te staan. Dick genoot met volle teugen alleen het opstaan ging wat langzamer, vanuit de verdediging hoorde je regelmatig "staat Dick alweer” …onvergetelijk.  
 
Maar bovenal was Dick gewoon Dick, beminnelijk, bescheiden, aardig, altijd bereid om te helpen. 
Jammer dat hij er niet meer is, de club moet het zonder hem gaan doen.

We wensen Yolande heel veel sterkte bij het missen van haar maatje.

Peter Oude Munnink

PS: Wie meer wil weten van Dick, leze nog eens het artikel in Groot Sneek toen hij dit voorjaar 80 (!) werd. https://issuu.com/yingmedia/docs/gs04-20_april2020_issuu , pagina 15.
als je je eigen herinneringen aan Dick met ons willen delen, schrijf je reactie hieronder Reacties

Er zijn nog geen reacties, plaats uw reactie hieronder

Reageer op het nieuws