header.jpg IMG_3786 (1).jpeg IMG_3861.jpeg

Score: Blijf gezond tijdens het thuiswerken!

12-7-2021
Nieuwsafbeelding

Blijf gezond tijdens het thuiswerken!

Van kinderen die door videobelafspraken heen tetteren tot de techniek die ons vaak in de steek laat: thuiswerken gaat niet zonder slag of stoot. Nu de kinderziektes eruit zijn en we steeds meer handigheidjes ontdekken, zal huiswerken voor de meeste mensen de norm blijven. Gezond zitten is en blijft daarbij belangrijk.

Bij thuiswerken is de kans groot dat je nog meer zit dan normaal. Je vergeet pauzes te nemen en werkt vaak aan één stuk door. Langdurig zitten kan funest zijn voor je lichaam. Belangrijk hierbij is: wissel je zithouding af! Een mens is niet gemaakt om urenlang in dezelfde houding te zitten. Verschuif op je stoel, beweeg je schouderbladen naar elkaar toe en rek je armen uit.

Je kunt je zithouding ook afwisselen door gedurende de dag van stoel te verwisselen. Zo kun je je bureaustoel verwisselen voor eenzadelkruk. De zadelkruk creëert een open heuphoek. Hierdoor komen ruggenwervels, je nek en hoofd vanzelf in een gezonde verticale positie te staan.

Wil je meer weten over jouw ideale zithouding en gezond werken? Neem dan een kijkje op zitten.nl. Hier vind je allerlei zitoplossingen voor effectief, prettig en vooral gezond thuiswerken.Gerelateerd nieuws