IMG_3786 (1).jpeg header.jpg IMG_3861.jpeg

KNHB besluit competities te beëindigen

24-4-2021
Nieuwsafbeelding

De Koninklijke Nederlandse Hockey Bond (KNHB) heeft naar aanleiding van het door de overheid gepubliceerde openingsplan en de persconferenties van 13 en 20 april 2021 besloten alle competities van seizoen 2020-2021 te beëindigen. Uitzondering op dit besluit vormen de Hoofdklasse Dames en Tulp Hoofdklasse Heren.

Volgens de routekaart en het openingsplan van de overheid is de eerst volgende datum waarop nieuwe versoepelingen kunnen worden doorgevoerd dinsdag 11 mei 2021. Op deze routekaart ontbreekt het bovendien op de korte termijn aan het benodigde perspectief om binnen dit lopende seizoen nog competitiewedstrijden te kunnen spelen. Dat maakt dat het bondsbestuur van de KNHB de noodzakelijke voorbereidingstijd voor het opstarten van de competities voor alle teams te kort vindt om nog een eerlijke herstart mogelijk te maken en de huidige competities voor de helft uit te spelen. Deze gedachtegang sluit aan op de eerder door de KNHB gepresenteerde scenario’s met uiterste startdata.

Dit betekent dat alle competities, zowel die van jongste jeugd als die van de junioren teams en de senioren teams per direct zijn beëindigd.

Er vindt geen promotie of degradatie plaats en er zijn geen kampioenen. Seniorenteams blijven in beginsel in dezelfde klasse én voor junioren geldt dat de indeling gemaakt wordt volgens de reguliere en bekende processen.Reacties

Er zijn nog geen reacties, plaats uw reactie hieronder

Reageer op het nieuws