header.jpg IMG_3786 (1).jpeg IMG_3861.jpeg

Technasium zet de omgeving in beweging

13-11-2020
Nieuwsafbeelding

Deze week hadden we bij SMHC bezoek van de brugklassers van het Technasium van het Bogerman in Sneek. Het Technasium is het onderdeel van het Bogerman waar havo en vwo leerlingen vanaf de brugklas tot het eindexamen het vak Onderzoeken en Ontwerpen (O&O) volgen. Bij O&O wordt altijd gewerkt met een echte opdracht van een echte opdrachtgever.

De opdracht die SMHC deze week aan deze jonge ontwerpers heeft gegeven vloeit voort uit de resultaten van onze ledenenquête. Jan Dijkhuis heeft namens het bestuur aan de brugklassers gevraagd om met ideeën te komen om de omgeving rond de hockeyvelden aantrekkelijker te maken zodat de omgeving aanzet tot bewegen.

Om zich goed in te leven in het onderwerp hebben de leerlingen zelf de sportschoenen aan getrokken en zijn ze het veld opgegaan. Hier kregen ze een training van Sietske die in het teken stond van breed motorische ontwikkeling. Met andere woorden, welke bewegingen horen bij welke sport en bij hockey in het bijzonder. De Technasium studenten werden uitgedaagd om te rennen, springen, slepen, slalommen en voerden coördinatie-oefeningen uit. Daarnaast kregen O&O-ers ook nog een training waarbij er met een echte hockeybal en stick vaardigheden getraind werden. Elke Technasium brugklasser kan nu een hockeybal liften, pushen, dribbelen en… scoren! En ja, er zaten zeker talenten bij!

Tenslotte werd er letterlijk een rondje langs de velden gegaan om de mogelijkheden voor de opdracht in kaart te brengen. Met een stick in de hand en een bal op de grond kwamen de eerste creatieve ideeën bij de meeste ontwerpers al boven drijven. Een sportieve en creatieve start van een mooi project. In januari verwachten we de resultaten in de vorm van maquettes en modellen. We zijn benieuwd,…Reacties

Anoek Aukema
Wat leuk zeg - erg benieuwd naar de uitkomsten!

Reageer op het nieuws