IMG_3786 (1).jpeg IMG_3861.jpeg header.jpg

Winterhockey 2019-2020

20-11-2019
Nieuwsafbeelding

Winterhockey 2019-2020

 

Nog enkele wedstrijden buiten en dan begint het Winterseizoen. Alle jeugdteams hebben zich dit jaar opgegeven voor zaalhockey! De teamindeling, het wedstrijdschema en het trainingsschema kunnen jullie vinden in de HockeyApp en op onze website. 

 

Trainingen:

In de week van 2 december start de wintertraining. We gaan dit jaar gedeeltelijk trainen op het veld en gedeeltelijk in de zaal:

 

Zaal Thomas van Aquino: Jongste Jeugd

Zaal Duinterpen: Keepers, D-jeugd en 1e selectieteams A,B en C.

 

Hiernaast zal er voor alle teams op het veld wintertraining gegeven gaan worden. We zorgen voor genoeg materialen zodat we ook op het veld zaaltraining kunnen gaan geven.

 

Meer informatie is reeds verstuurd via de mail.

 

Wedstrijden:

Ook dit jaar spelen we weer in twee thuis-zalen: Sporthal de Middelzee in Bolsward en de Sneker Sporthal. 

 

Alle teams zijn gedurende het hele zaalseizoen 1 dagdeel gastheer voor hun poule. Tijdens dat dagdeel worden alle wedstrijden in de poule van dat team bij ons thuis gespeeld en zijn wij verantwoordelijk voor GHV-zaaldienst en arbitrage. Dat betekent dus voor alle thuisspelende teams dat jullie zowel scheidsrechters als zaalwacht leveren voor alle wedstrijden in jullie poule. Een behoorlijke opgave voor het team en de ouders dus. Begin op tijd met de planning! Alle overige weekenden wordt dit gelukkig voor jullie geregeld door de andere clubs.

 

GHV-Zaaldienst:

Het thuisspelende team is gastheer en verantwoordelijk voor de zaaldienst voor hun dagdeel. Dat betekent het opbouwen van de zaal, het bemannen van de wedstrijdtafel, bijhouden van de scores, zorgen dat het DWF ingevuld is en het weer opruimen van de zaalmaterialen. Een GHV schema met uitleg en instructies volgt binnenkort.

 

Arbitrage:

Alle poulewedstrijden in jullie zaalblokken zullen natuurlijk ook voorzien moeten zijn van scheidsrechters. Dit jaar pakken we dit op de volgende manier op:

 

·       Jongste Jeugd

o    Alle teams nemen hun eigen scheidsrechter mee bij zowel uit- als thuiswedstrijden, net zoals op het veld.

 

·       D-jeugd

o    Tijdens jullie "thuisdag” leveren jullie in ieder geval 1 scheidsrechter (ouder) net zoals op het veld, maar dan voor elke wedstrijd van jullie poule (ca. 5 a 6 wedstrijden), dus niet alleen voor de eigen wedstrijden

o    Hiernaast wordt een A of B-team verantwoordelijk voor het leveren van de 2e scheidsrechter bij elke wedstrijd.

 

·       C-jeugd

o    Tijdens jullie "thuisdag” leveren jullie in ieder geval 1 scheidsrechter (ouder) net zoals op het veld, maar dan voor elke wedstrijd van jullie poule(ca. 5 a 6 wedstrijden), dus niet alleen voor de eigen wedstrijden

o    Hiernaast wordt een A of B-team verantwoordelijk voor het leveren van de 2e scheidsrechter bij elke wedstrijd.

 

·       B-jeugd

o    Tijdens jullie "thuisdag” leveren jullie in ieder geval 1 scheidsrechter (ouder) net zoals op het veld, maar dan voor elke wedstrijd van jullie poule (ca. 5 a 6 wedstrijden), dus niet alleen voor de eigen wedstrijden

o    Hiernaast wordt een A team verantwoordelijk voor het leveren van de 2e scheidsrechter bij elke wedstrijd. 

o    De spelers uit jullie team (met een scheidsrechterskaart) zijn hiernaast ook, voor een dag of dagdeel, verantwoordelijk voor het leveren van 1 scheidsrechter bij de wedstrijden van C of D jeugd, schema hiervoor volgt.

 

·       A-jeugd

o    De scheidsrechters zullen fluitende ouders of senior leden worden, ingevuld door de arbitragecommissie. 

o    De spelers uit jullie team (met een scheidsrechterskaart) zullen hiernaast ook, voor een dag of dagdeel, verantwoordelijk zijn voor het leveren van de 2e scheidsrechter bij de wedstrijden van B, C of D jeugd, schema hiervoor volgt.

 

Ingeplande teams voor de "thuisdag” en verantwoordelijke A- en B-teams ontvangen vooraf een mail met het verzoek de scheidsrechters in te plannen en door te geven via [email protected].

 

Wij hopen er samen met jullie weer een mooi winterseizoen van te kunnen maken.

 

Sportieve groet,

 

Zaalcommissie SMHC

[email protected]