IMG_3786 (1).jpeg header.jpg IMG_3861.jpeg

Bitje op maat!

5-9-2019
Nieuwsafbeelding

Begin het hockey seizoen goed met een bitje op maat!

 

De zomer is weer voorbij en het nieuwe competitieseizoen gaat weer los. Tijd om voor Kliniek Tandheelkunde Sneek speciaal voor de SMHC leden een bitje op maat aan te bieden! Dit doen zij op woensdag 25 september van 17:00 tot 19:00 uur en op vrijdag 27 september van 16:00 tot 18:00 uur in ons clubhuis. Kliniek Tandheelkunde Sneek biedt de SMHC leden aan voor slechts € 30,00(normaal € 80,00) graag contant en gepast betalen.

 

Binnen de Kliniek hebben zij geregeld te maken met sportongelukjes als losse of afgebroken voortanden. Vooral bij contactsporten als voetbal, hockey en rugby loopt het gebit extra risico. Het gebruik van een bitje beschermd jouw tanden tegen sportrisico’s. Een bitje is een kunststof hoesje voor de boventanden dat werkt als een schokdemper. Om een ferme klap of stoot goed te kunnen opvangen, moet een bitje wel exact om alle tanden en kiezen passen. Om die reden geven bitjes met een individuele pasvorm aanzienlijk meer bescherming dan standaardbitjes uit de winkel. Bovendien zitten de op maat gemaakte bitjes veel fijner. Wist je trouwens dat de meeste gebitsongelukken bij sporters niet tijdens wedstrijden maar bij de trainingen ontstaan? Een goed passende gebitsbeschermer is tijdens de training dus net zo vanzelfsprekend als sportschoenen in de juiste maat.

 

Alleen al op de Nederlandse hockeyvelden spreken we jaarlijks over 1.800 ongelukken waarbij tandletsel in het spel is. 55% van deze blessures wordt veroorzaakt door een stick, 35% door een bal en 10% door een spelersbotsing. Het is dan ook niet voor niets dat de Koninklijke Nederlands Hockey Bond het dragen van een bitje verplicht heeft gesteld.

 

Als sponsor van SMHC biedt Kliniek Tandheelkunde Sneek elk nieuw competitieseizoen traditiegetrouw hockeybitjes op maat aan.