IMG_3861.jpeg header.jpg IMG_3786 (1).jpeg

Teamindelingen 2019-2020

17-6-2019
Beste Speelsters en Spelers van SMHC,

In de bijlage vinden jullie je team voor volgend seizoen. De teams hebben we ingedeeld op een manier waarvan wij denken dat jullie op deze manier het meeste plezier uit je sport halen. Om dit voor elkaar te krijgen hebben we erg veel moeite gedaan.

Gedurende het seizoen hebben we gesprekken gevoerd met jullie trainers en coaches. Op basis van die gesprekken hebben we af-en-toe gekeken bij wedstrijden en trainingen. De trainers en coaches hebben daarnaast formulieren ingevuld van waaruit we een beeld kunnen krijgen wat voor type speler jij bent. Daarnaast hebben we ruim 80 verzoeken en brieven gekregen van de junioren en hebben alle D-spelers een formulier ingevuld waarop je kon aangeven wat jíj het belangrijkste vindt voor jezelf en je team. Tenslotte zijn persoonlijke verzoekjes via jullie coaches bij ons terecht gekomen.

Je ziet, wij zijn zo het hele jaar bezig om een goed beeld van al onze spelers te krijgen. En dan toch zijn er een aantal spelers waarvan je nog twijfelt of je die in het juiste team zet. Daarom hebben we de afgelopen weken met enkele van jullie trainers en coaches nóg een keer een gesprek gevoerd om te kijken of de nieuwe teams in balans zijn zodat speelsters en spelers een maximaal leuk seizoen kunnen hockeyen.
Het resultaat vind je in de pagina’s in de bijlage....

Als je gaat kijken naar de indeling zie je dat we de teams nog niet hebben ingedeeld in cijfers maar op kleur. Dit komt omdat wij nog niet weten welke ‘rating’ onze teams krijgen van de KNHB. Een aantal van onze teams ligt erg dicht bij elkaar wat betreft speelsterkte dus gaan we pas ‘nummeren’ zodra we hier meer informatie over hebben van de bond.

Wellicht goed om te weten is dat jullie komend jaar meer combinatie trainingen gaan krijgen. Dat wil zeggen dat je naast je eigen teamtraining ook een training krijgt waarbij twee of meer teams gezamenlijk training hebben. Hierdoor kunnen we jullie allemaal dezelfde ontwikkeling én plezier aanbieden. Bovendien blijf je zo ook meer in contact met hockeyvrienden en vriendinnen.

Wat erg belangrijk is voor komend seizoen is het volgende:
Jullie zien dat veel teams uit 13 of 14 spelers bestaan. Wij hebben hiervoor gekozen omdat jullie gekozen hebben voor hockey. Je weet: hockey is een teamsport, dat betekent dat je áltijd op trainingen en altijd bij de wedstrijden bent. Wij gaan er komend seizoen ‘strenger’ op letten als je niet bij teamtrainingen en wedstrijden bent! Dit geldt voor álle teams!

Het jongens A team is groter dan 16 spelers. Dit jaar gaan we onze jongens A spelers mee laten draaien met Heren 1. Dat wil zeggen de jongens die dat willen kunnen dat aangeven en die gaan komend seizoen een aantal wedstrijden op zondag spelen met onze hoofdmacht. De vrijdagtraining sluit komend seizoen daarom aan op de Heren 1 training. De details worden op de let’s roll besproken.

Wij zijn erg tevreden over de mooie, sportieve teams die we op papier hebben staan. Maar op papier speel je geen hockey, dat doen júllie op het veld. Jullie zijn zélf degene die er weer een mooi seizoen van kunnen maken met je teamgenoten, trainers en coaches.

Wij wensen jullie veel hockeyplezier komend seizoen, we zien jullie graag op de Let’s Roll.

Sportieve groet,
TC Sneek

PS, .. nog één Tip: Ben je heel blij met je team? Organiseer dan snel een team uitje! Ken je niet zoveel spelers in je team? Organiseer dan snel een team uitje! Heb je je twijfels bij je team? Organiseer dan snel een team uitje!