IMG_3786 (1).jpeg header.jpg IMG_3861.jpeg

Gezonde kantine, hoe zit dat ook alweer?

16-6-2019
Nieuwsafbeelding
Vele leden hebben het inmiddels opgemerkt, veranderingen in het aanbod (bijvoorbeeld de smoothie) en watertappunten op de bar. Steeds meer mensen vinden gezonde voeding belangrijk en er is een toenemende focus op een gezonde levensstijl. SMHC wil daar aan bijdragen, door voor de meeste producten een betere keuze te bieden. Dat betekent niet dat alles verdwijnt, maar dat er juist producten (de betere keuze) worden toegevoegd aan het aanbod. 
Op 10 mei is onze kantine gescand door een medewerker van Team-Fit en daaruit bleek dat we op de goede weg zijn, maar nog niet in aanmerking komen voor een certificaat. 
De komende weken zullen we nog meer het nieuwe aanbod promoten en gaan ervoor om voor de zomerstop het certificaat behaald te hebben. 

SMHC Sneek heeft een omgeving waar gezond eten gemakkelijk is, omdat dit bijdraagt aan de gezonde leefstijl van onze leden en bezoekers. We vinden een gezond voedingsaanbod en een gezonde uitstraling belangrijk voor onze club. Daarom werken we volgens de Richtlijnen Gezondere Kantines die zijn opgesteld door het Voedingscentrum. We maken hiermee de gezonde keuze de makkelijke keuze. SMHC Sneek werkt structureel aan een gezondere kantine, dit doen wij o.a. door jaarlijks de kantinescan uit te voeren.