header.jpg IMG_3786 (1).jpeg IMG_3861.jpeg

Visie op ontwikkeling van hockeyers

26-3-2019
Nieuwsafbeelding
De KNHB  heeft vorig jaar haar visie uitgesproken op de ontwikkeling van hockeyers. Afgelopen winterstop hebben wij als vereniging de Basisopleiding aangeboden gekregen om onze trainers en coaches van deze visie op de hoogte te brengen en hoe die in de praktijk gebracht kan worden.

Als vereniging onderschrijven we deze visie en willen we die ook in de praktijk handen en voeten gaan geven. Achter de schermen zijn we als TC en TM bezig wat de consequenties van de nieuwe inzichten en ontwikkelingen (kunnen) zijn voor ons beleid. 

Niet alleen de hockeybond is bezig met het vertalen van wetenschappelijke bevindingen naar de praktijk. Ook de KNVB en de wetenschap zijn druk bezig om de effecten van prestatiedruk en het beoefenen van verschillende sporten op jeugdige leeftijd in kaart te brengen. 

Tot het einde van het seizoen zullen we middels het delen van artikelen, plaatjes en filmpjes op onze website (en dus ook de LISA app) jullie meenemen in de nieuwste ontwikkelingen en onderzoeken hoe we het beste met onze jeugd (en jullie kinderen) om kunnen gaan zodat ze het meeste plezier halen uit het sporten bij onze vereniging. Op deze manier denken we dat we meer draagvlak creëren voor de keuzes die we maken om ons technisch beleid in de praktijk vorm te geven.

Afgelopen zondag zond de KRO/NCRV een documentaire uit over wat prestatiedruk in de sport doet met (jonge) kinderen. Een interessante uitzending voor elke ouder. Mocht je 25 minuten over hebben deze week. Bekijk dan de uitzending


Reacties

Er zijn nog geen reacties, plaats uw reactie hieronder

Reageer op het nieuws