IMG_3861.jpeg header.jpg IMG_3786 (1).jpeg

SMHC pleit voor 3e veld op Tinga

10-11-2018
Nieuwsafbeelding
Zaterdagochtend was er een presentatie voor de uitgenodigde pers om ruime bekendheid te geven aan het plan "3e veld op Tinga". 
Eerder werd dit plan (Plan Wijbenga) al aan de gemeente SWF aangeboden, maar afgewezen omdat er geen (juridische) ruimte zou zijn om alsnog af te zien van de beoogde supermarkt. 
Aanleiding voor publicatie nu is de stagnatie in de geplande fusie tussen voetbal ONS en SWZ, waardoor ruimte elders in de stad voor een nieuw hockey terrein op de lange baan lijkt te gaan komen, en de al 3 maanden uitblijvende reactie van de gemeente op de door ons en anderen ingediende zienswijzen (bezwaren) omtrent de vergunning voor de supermarkt.
De voorzitters van Stichting Tinga, De Vliegende Bal en Sneeker Mixed Hockey Club lichtten het plan toe aan journalisten van de Leeuwarder Courant en Groot Sneek. Sneeker Nieuwsblad werd 's middags telefonisch geïnformeerd.
Kijk hier voor het bericht in de LC, en hier voor GS.
Wij hopen dat met meer publieke bekendheid ook in de politiek er meer bereidheid ontstaat om serieus naar het plan te kijken.
We wachtten tot nu al 3 jaar op beweging en voorzien het ergste voor de toekomst: nog een aantal jaren geen 3e veld, thuiswedstrijden die "uit" moeten worden gespeeld in Harlingen en Heerenveen (is nu al het geval) en terugloop van leden.

Gemeente SWF doe iets!

Reacties

Er zijn nog geen reacties, plaats uw reactie hieronder

Reageer op het nieuwsGerelateerd nieuws