IMG_3786 (1).jpeg header.jpg IMG_3861.jpeg

Belangrijk bericht voor ALLE spe(e)l(st)ers!

12-6-2018
Nieuwsafbeelding

Hockey is een teamsport. Dit betekent dat je samen met elkaar traint om op zaterdag zo goed mogelijk samen te spelen. Als je je committeert aan een teamsport als hockey gaan wij, de vereniging van uit,  dat je er ook elke wedstrijd bent. Natuurlijk kan het 1 of 2x per seizoen voorkomen dat er iets belangrijker is dan een hockeywedstrijd spelen. Hier hebben wij als vereniging begrip voor.

Afgelopen seizoen hebben wij echter gemerkt dat steeds meer kinderen om uiteenlopende redenen (muv blessures) vaker niet bij de wedstrijden aanwezig zijn. Teamgenoten voelen zich dan ‘in de steek gelaten’.

Er is een aantal kinderen dat op voorhand al heeft gezegd: ‘ik kom wel zo veel mogelijk trainen, maar reken op zaterdag niet op mij’. Een team en coach hebben baat bij deze duidelijkheid. Dit voorkomt frustratie en onbegrip.

Nu wij bezig zijn met de teamindelingen is het voor de technisch commissie (TC) en straks de coaches van belang om te weten welke kinderen hun aanwezigheid bij wedstrijden niet kunnen garanderen. Met deze kinderen willen wij het volgende afspreken:

  1. Je kunt meetrainen met een team op jouw niveau

  2. Je speelt op zaterdag in principe niet mee met de wedstrijden van dit team; de coach bepaalt per wedstrijd of hij/zij een beroep op je doet.

  3. Heeft dit team op zaterdag te weinig spe(e)l(st)er of behoefte aan een extra spe(e)l(st)er? Dan ben jij de eerst aangewezen persoon die door de coach benaderd wordt om in te vallen. Mocht jij niet kunnen, gaat de coach op zoek naar een andere invaller

De coach bepaalt dus of jij mee kunt doen op zaterdag in plaats van dat het team afhankelijk is van jouw beschikbaarheid.

We denken dat op deze manier voor komend seizoen veel frustratie binnen de teams wordt weggenomen.

Een oproep aan alle leden die dus nu al weten dat ze volgend seizoen (weer) niet elke zaterdag hun aanwezigheid kunnen garanderen omdat ze werken of vaak activiteiten van een andere hobby of sport hebben.

Mail uiterlijk vrijdag 15 juni je naam en reden naar de TC ([email protected]) zodat wij hier rekening mee kunnen houden met de teamindeling en dit door kunnen geven aan de coaches van volgend seizoen.

 

Hartelijke groet,

De TC