header.jpg IMG_3861.jpeg IMG_3786 (1).jpeg

Hitte, sproeien, onweer en trainingen

31-5-2018
Nieuwsafbeelding

Het is al enkele dagen drukkend warm. Ter verkoeling van de kinderen gaat net voor het einde van de training dan ook vaak de sproeiers aan op veld 2.

Wij willen kinderen (en ouders) erop wijzen dat tijdens het sproeien het VERBODEN is om op de omhooggekomen waterputdeksels op het veld te gaan staan.

Ook is het in verband met de veiligheid niet toegestaan om voorwerpen als bitjes, sticks, pionnen in de waterstraal te houden of te gooien. Tevens is het gevaarlijk en dus verboden om daar waar het water uit de put komt, armen, benen, hoofden en stick voor of in de waterstraal te houden.

Gevolg van het drukkende warme weer is ook dat er 's avonds kans is op onweer.

Dit is vooraf wel door het KNMI te voorspellen, maar ter plaatse weten we nooit hoe dichtbij het is.

Regel van SMHC ten aanzien van het weer:

In principe gaat de training altijd door. Als de weersomstandigheden gevaar opleveren vindt er een centrale afgelasting door de club plaats. Dit kan (is vaak) last minute zijn. Houdt dus de site, app en sms in de gaten.

Gaat het tijdens de trainingen plotseling onweren?

Zit er minder dan 8 seconden (inslag is dan op 2,5 km afstand) tussen flits en donder dan MOETEN alle teams zo snel mogelijk het veld verlaten en binnen schuilen. Het veld mag onopgeruimd achter gelaten worden. Het opruimen van het veld gebeurt wanneer het onweer op voldoende afstand zit (> 10 seconden).

Kinderen mogen niet voor het einde van de training door het onweer naar huis fietsen. Dit mag alleen als de ouders daar toestemming voor hebben gegeven. Ook als de training afgelopen is, is het wel of niet door het onweer naar huis fietsen een keuze en de verantwoordelijkheid van de ouders. De club adviseert om bij onweer de kinderen na de training op te halen.