Sneeker Veteranen on tour... in de zaal!

23-12-2017
Nieuwsafbeelding
Tijdens het laatste weekend voor het kerstreces was het dan zover. Voor het eerst in het bestaan van SMHC speelde een Veteranen team zaalhockeywedstrijden in competitieverband.
Na 3 keer getraind te hebben op de maandagavond reisden 10 spelers af naar Uithoorn onder de rook van Schiphol om een tweetal wedstrijden te spelen tegen respectievelijk Qui Vive en Athena. Vooraf bleek er toch sprake van enige nervositeit, immers er werd rekening gehouden met nederlagen met vernederende cijfers.
De eerste wedstrijd tegen Qui Vive begonnen de meesten zoals zij 30 jaar geleden afscheid hadden genomen van de zaal. Binnen no time werd dan ook tegen een 4-0 achterstand aangekeken. Nadat echter duidelijk werd dat er wat dieper gezeten moest worden en een platliggende stick geen overbodige luxe was begon het team steeds beter te draaien. Sterker nog, vanaf dat moment scoorde Sneek nog 6 keer tegen Qui Vive 5!
Direct aansluitend moest de 2de wedstrijd gespeeld worden tegen een fris Athena dat pas haar eerste wedstrijd speelde en aantrad met enkele oud internationals, althans zo zagen ze er een beetje uit.
Het taktische concept klopte tegen deze aanzienlijk sterkere tegenstander prima en mede dankzij goed verdedigend werk werd in de rust slechts tegen een 2-0 achterstand aangekeken. Helaas waren in de eerste helft 2 spelers geblesseerd geraakt.
Het spelen van 2 aaneensluitende wedstrijden met 8 man zorgde er voor dat het kaarsje in de 2de helft toch langzaam uitging en er uiteindelijk toch nog met 8-2 verloren werd.
Al met al, en desondanks was iedereen zeer enthousiast over deze eerste zaalervaring en met name over het feit dat er prima partij gegeven kon worden tegen ervaren tegenstanders die al jaren in de zaal overwinteren.
Volgende keer op 7 januari tegen Pinoke en Hurley in Haarlem.