IMG_3786 (1).jpeg IMG_3861.jpeg header.jpg

Interessante informatie-avond over zaalhockey

19-12-2017

Zaalavond: erg nuttig want,....

 

Belangrijke informatie, Nuttige inzichten en Noodzakelijke tips. Met in de rebound een goede discussie en uitwisseling van ervaringen. Twee uurtjes op de maandagavond als basis voor veel plezier voor de rest van de zaalcompetitie. 

Voor de aanwezige trainers en coaches die goed voorbereid met hun team aan de slag willen gaan in de zaal was dit een uitstekend avondje gegeven door Ivar Jager. Ivar is de trainer en coach van Nijmegen Heren 1. Hij wist zijn kennis en ervaring helder over te brengen. Omdat zaalhockey zo anders is dan veldhockey waren zijn uitleg en tips wederom erg nuttig. Ivar gaf op nuchtere wijze de nodige handvatten waar elke coach in de zaal veel aan heeft. Eigenlijk verplichte kost!

De onderwerpen waren zeer herkenbaar voor alle niveaus van de Fjes tot A's. Aan de hand van voorbeelden en filmpjes werd duidelijk gemaakt hoe je moet omgaan met 'druk geven en druk krijgen', veldbezetting en spelsituaties. Wat zijn hierbij de belangrijkste do's en don'ts?  En wat kun je als coach je spelers meegeven in het veld? Hoe werken de spelregels in je voordeel? Aan de hand van eenvoudige tactieken en taken kun je in de zaal veel meer uit je team halen waardoor het speelplezier veel groter wordt.   

Gisteravond werd wederom duidelijk dat er meer is dan alleen een 'dobbelsteentje vijf'. Als je met je team met de tips van Ivar aan de slag gaat, wordt het spelen in de zaal voor je team uitdagender, leuker én nuttiger. Uiteindelijk zien we dat ook ná de winter weer terug op het veld.

SMHC wil met deze thema avonden de zo vaak gevraagde ondersteuning bieden aan onze coaches en trainers. De opkomst van coaches en trainers blijft helaas erg achter bij onze verwachtingen. De twaalf wél aanwezige coaches en trainers kunnen de komende wedstrijden putten uit meer ideeën en inzichten. Dit maakt het 'vak' als coach, voor deze twaalf top coaches en trainers, in ieder geval nog veel leuker en interessanter. Bedankt voor jullie aanwezigheid, succes en tot de volgende keer!Reacties

Kayen de Jong
Helaas kon ik niet aanwezig zijn, maar is er ook info te verkrijgen van die avond digitaal, bedoel ik een dia voorstelling of iets dergelijks.
Lisa van Berchum
Goed initiatief. Misschien handig om de volgende keer voor aanvang van het zaalhockeyseizoen te plannen...

Reageer op het nieuws