IMG_3861.jpeg IMG_3786 (1).jpeg header.jpg

Wat doet zo'n TC dan?

28-11-2017
Nieuwsafbeelding

Beste speler, ouder én vrijwilliger,

 

Bij onze mooie hockeyclub zijn veel vrijwilligers actief. Vaak erg zichtbaar op de velden, achter de bar of onderweg met onze speelsters en spelers.

Naast alle activiteiten op zaterdag langs de velden wordt er op door-de-weekse avonden nog het nodige werk verzet in de verschillende commissies en besturen. Het werk tijdens deze uren vindt vaak achter de spreekwoordelijke schermen plaats. Samen met de lijncoördinatoren werkt de Technische Commissie (TC) aan, zeg maar, het maximaliseren van het hockeyplezier van ál onze spelers.

Hiervoor moeten vaak ingewikkelde puzzels met te weinig of niet goed passende puzzelstukjes worden gemaakt. Over het hoe-wat-en-waarom we voor welk stukje van de hockeypuzzel hebben gekozen stuiten we nog wel eens op de nodige vragen van ouders en spelers.

Het lijkt ons daarom goed dat we een kijkje achter de schermen gaan geven bij de besproken onderwerpen en overwegingen en de acties die daaruit volgen.

 

We  hebben daarom in de laatste vergadering van 20/11 besloten om na iedere vergadering de topics te delen via de website. En wat zijn dan de topics op zo'n druilerige herfstavond?

 

In willekeurige volgorde:

1. Zaalhockey, staat natuurlijk op het punt van beginnen. Er zijn nog steeds gaten in het trainingsprogramma dat van af 4/12 moet gaan lopen. Werk aan de winkel dus! Het is een wonder dat ieder team toch regelmatig trainingscapaciteit heeft gekregen. Omdat het aantal zaalteams groeit willen we zolang we nog geen eigen zaal hebben m.i.v. volgend seizoen geen splitsteams meer inschrijven. Komt de teambuilding ook ten goede!

2. In samenwerking met buurtclubs willen we onderzoeken of we begin volgend seizoen structurele regionale keeperstraining kunnen organiseren. Later meer.

3. Start van de 2e helft van het veldseizoen is gepland op zaterdag 17 februari. Een dag voor trainers en coaches! "Train de Coach en Coach de Trainer" staat die dag op het programma. Let op je agenda!

4. De directe betrokkenheid van de ouders bij de E6 en E8 teams lijkt opvallend terug te lopen. Dit vraagt verder onderzoek. Actieve ouders vormen immers de basis voor een goed geoliede vereniging. Als ouders zich, om wat voor reden, terugtrekken uit de coach, fluit en fruit functies dan zijn de gevolgen desastreus voor een vereniging als de onze. Voor ons daarom de vraag: Welke steun hebben vrijwilligers in het vroegste stadium van de club nodig? Wij zetten in op hockeyplezier voor jeugd en ouders!

 

Zomaar een greep uit de onderwerpen die deze avond de vergadertafel over vlogen. En dat los van alle brandjes die toch ook telkens weer geblust worden.

 

Anne van der VeldeReacties

Er zijn nog geen reacties, plaats uw reactie hieronder

Reageer op het nieuws