IMG_3786 (1).jpeg header.jpg IMG_3861.jpeg

Week van Respect

13-10-2017
Nieuwsafbeelding

 

Van 6-12 november is de jaarlijkse nationale Week van Respect, dit jaar alweer de twaalfde editie! De gemeente Súdwest-Fryslân is ambassadeur van deze week en de Buurtsportcoaches organiseren meerdere activiteiten voor scholen en sportverenigingen. Deze week staat het samen bouwen aan de respectzone centraal: een omgeving waarin niet alleen de (jeugd) leden maar ook hun ouders/begeleiders zich veilig, thuis en gewaardeerd voelen.

Een club-klimaat waar plezier, sportiviteit en respect altijd voorop staan. De rol van ouders langs de lijn, als supporter of in een begeleidende rol is van invloed op de sfeer en de wijze waarop kinderen/jongeren naar zichzelf, hun teamgenoten en de tegenstander kijken. Tijdens de Week van Respect zijn een aantal acties om positieve ouderbetrokkenheid te stimuleren.

 


Themabijeenkomst Kanjertraining
Tijdens de kanjertraining krijgen trainers, coaches en begeleiders in de jeugdsport handvatten om de teamspirit te versterken. Het zelfvertrouwen van de kinderen te verhogen en leren zij omgaan met conflicten. Aan de hand van diverse praktijkvoorbeelden komen de volgende onderwerpen aan bod.

  • Hoe speel ik in op gedrag van kinderen?
  • Hoe versterk ik hun zelfvertrouwen?
  • Hoe speel ik in op conflicten binnen mijn team?
  • Wat voor type trainer ben ik?
Locatie: MFC De Útherne in IJlst

Datum: maandagavond 6 november

Tijdstip: 19.30 – 21.30 uur

Aanmelden: voor 27 oktober, via [email protected]