IMG_3786 (1).jpeg header.jpg IMG_3861.jpeg

Verslag Trimhockey-competitie

29-9-2016
Nieuwsafbeelding

Ja! Een heus verslag. Van de eerste trimcompetitieavond van dit seizoen (alweer een week geleden). 

Want het was weer een echte goeie avond, verslagwaardig, zeg maar. Er werd gelachen, er vielen gewonden, er werd geprotesteerd, er werd een strafbal genomen, het was gezellig, het was al vroeg donker en toch kon er nog buiten een biertje gedronken worden.  Zo’n avond.


Er ging wel wat aan vooraf. Op maandag om 17 uur waren met 10 man sterk. Waarop ik mijn afspraak de deur uitwerkte en snel vanuit Assen naar huis reed, om dan toch mee te kunnen doen. Pamela duwde de oppas de keuken in en zichzelf eruit met scheenbeschermers tussen dr tanden en een hockeybitje in haar sok, Tessa liet zich ompraten om toch mee te doen al wilde zelfs de auto al omkeren vanwege hoofdpijn, etc etc. Het ging lukken. Echter, een uur voor aanvang van de eerste wedstrijd waren we met 16. Hoe dat kan? Geen idee. Maar hier komt de aap uit de mouw. Dit verslag is eigenlijk een vriendelijk edoch dringend verzoek; geef je duidelijk en van te voren op voor deze wedstrijden. Meld je af als je niet kan. Je maakt het leven van de coördinator (Pamela, en straks Hanneke/Agnes) echt veel makkelijker. Sta je niet in de maillijst (shit happens)? Meld het. Wil je meedoen? Meld het. Heb je drie maanden sabatical in Bhutan? Meld het. Ben je ongesteld? Meld het. Echt, zo weten we van te voren iets beter of we wat extra spelers moeten werven of dat we gewoon kunnen gaan werken. En how sweet that would be.


Goed, nu je je door deze bovenstaande paragraaf heen hebt geworsteld, jezelf plechtig beterschap hebt beloofd (uiteraard, wie de schoen past..), en al zin hebt in de volgende wedstrijd (onthou, iedereen is welkom), trakteer ik je op een heus en waar verslag. Dat heb je verdiend. Lees en huiver, het is niet mals.

Onze eerste wedstrijd begonnen we tegen gastheer Harlingen. Deze club was een paar jaar geleden nog het kindje Joure van de regio, maar speelt inmiddels op 2 velden, heeft een clubhuis om jaloers op te kunnen zijn en een serieus trimteam van 18 man sterk dat je staat op te wachten. Geen kattepis, daar aan de dijk. De gebruikelijke uit de klei getrokken heren waren er klaar voor, samen met wat 18jarige snelle famkes. Maar wij bleken volledig voorbereid zo bleek snel na het fluitsignaal. De eerste bal zorgde meteen voor verwarring en vanaf dat ogenblik heerste Sneek over Harns. De rust bleef bewaard in kamp Snits en al bleef het lang 0-0, het was duidelijk wie heer en meester was. Een lekkere goal van marcel, vanuit een voorzet vanaf de achterlijn zorgde voor de verdiende 1-0 overwinning. Machteld kwam gevaarlijk dichtbij een 2-0. René speelde zijn eerste (?) wedstrijd en deed dat ongehinderd door tactische kennis bewonderenswaardig goed, Peter bleef als laatste man in de achterhoede de touwtjes in handen houden waardoor het maar een enkele maal echt gevaarlijk werd. En dan stond daar altijd nog Dick. Versterking hier kwam met Jeroen, die dubbele speeluren maakt op zondag én maandag, Reinout die weer met twee handen kan spelen en Pamela die oefent met Zwitserse hüpfen. Het moet gezegd, ook de speelmentaliteit van Harlingen is deze zomer vooruit gegaan, waardoor de bij dit team altijd op de achtergrond dreigende matpartij uitbleef en het niet alleen na de wedstrijd maar ook tijdens oprecht gezellig was.

Onze pauze, waarin Joure tegen Harlingen speelde, gaf de mogelijkheid de tweede tegenstander van de avond te analyseren. Onze eigen spelers versterkten Joure tot 12 man, aangezien zij niet een uur voor aanvang zes heren erbij kregen (het blijft een luxeprobleem). Peter O verraste vriend en vijand (in de context van deze tweede wedstrijd een vrij interpretabel begrip) met zijn fameuze enkelhandige backhanddropshotloop. De uitslag van deze wedstrijd laat zich overigens raden.   


´Dr op en dr over´ had ik bijna hardop gezegd, maar de eerste 10 minuten van de wedstrijd tegen dit team (nu aangesterkt met Harlingen) waren toch vrij neutraal. Maar, techniek won het uiteindelijk van overmoed en Sneek overheerste steeds sterker. De keeper van Joure die op een bal ging liggen zorgde zowaar voor een strafbal (redelijk uniek in de trimcompetitie, voor de verse leden onder ons). Erik, die met jetlag en al twee prachtige wedstrijden speelde (waar zei je nou dat dat trainingskamp was, Erik?), pushte de bal hoog in de linkerbovenhoek. Hierna werd de wedstrijd toch nog ietwat ugly, een goal uit een strafcorner werd afgekeurd, een strafcorner werd door erik hoog gespeeld (tegen de trimregels) en schakelde zelfs een tegenstander uit. Een andere hoge bal van Joure leverde hen echter een strafcorner méé op. Scheidsrechters wil is echter wet. Joure bakte gelukkig vooralsnog niks van het nemen van een corner. In deze wedstrijd was een mooie rol weggelegd voor het middelveld, Joure kwam af en toe sterk op en werd daarbij vakkundig uitgeschakeld door Mark, Hillie en Hanneke. Er volgde nog een tweede goal, zodat we ook deze wedstrijd met winst konden afsluiten.


Zo kon Sneek deze eerste ronde meteen de volle mep aan punten incasseren. Een topprestatie zo aan het begin van het seizoen. Aangezien het ook nog een gezellige avond was en er naast enkele pleisters en ijs geen serieuze EHBO nodig was, bleek de maandagtrimavond in alle opzichten geslaagd. Voor herhaling vatbaar.   


groeten! Nelleke

foto: HillieReacties

Er zijn nog geen reacties, plaats uw reactie hieronder

Reageer op het nieuws