Dames 1 gaat voor promotie naar de 3e klasse!

25-5-2014
Zondag 25 mei was de dag van de waarheid voor D1. Vandaag kon deelname aan de promotiewedstrijden voor de 3e klasse veilig gesteld worden.
Zaterdagavond brak er lichte paniek uit. Harlingen had in een inhaalduel gewonnen van koploper en kampioen De Mezen en waren in puntenaantal gelijk gekomen met Sneek.
Met het uitgangspositie van 1 doelpunt meer in het doelsaldo tov Harlingen had Sneek nog alle kaarten in eigen hand.

Sneek ging zich opmaken voor de strijd tegen Steenwijk uit. Harlingen mocht haar laatste wedstrijd tegen hekkensluiter Kampen spelen.

Zaterdagavond werd nog contact gezocht met Kampen. De boodschap: "voldoe aan je sportieve plicht en maak het Harlingen zo moeilijk mogelijk" werd goed ontvangen. Ze zouden hun best gaan doen maar in de wetenschap dat ze maar 4 punten hadden gehaald in 11 wedstrijden, mochten we niet te veel van ze verwachten.

Zondagochtend:
Gespannen kopjes op de parkeerplaats. Iedereen had er zin in maar was wel wat zenuwachtig. Met wat ouders die dit sleutelduel niet wilde missen, vertrokken we vol goede moed richting Steenwijk.
De boodschap was helder: vandaag was alleen het team belangrijk en iedereen moest zijn ego in de kleedkamer laten. Een heel seizoen was naar deze wedstrijd toegewerkt. Voor sommige dames misschien wel de laatste in het Sneeker oranje.
Iedereen moest van het veld af stappen met het gevoel " we hebben er alles aangedaan en we kunnen ons zelf niets verwijten mocht dat het geval zijn.

De voorbereiding was goed en de dames stonden op scherp. Na een aantal keer in cirkel van Steenwijk te zijn geweest kwam Steenwijk eens bij ons kijken. Ze wisten een strafcorner af te dwingen en deze ook te verzilveren. Na 15 minuten spelen werd tegen een 1-0 achterstand aangekeken.
Een goede 5 minuten later was het weer raak via een corner. Met een 2-0 achterstand ging dames 1 rusten.
Knokken voor wat je waard bent, was het devies voor de tweede helft. De lange klap niet meer spelen en het hockeyend oplossen.
Met nog zo'n 20 minuten te spelen werd besloten om Neel Klappe door te schuiven, Julia Zuiderveld als diepe spits te posteren en achterin "1 op 1" te gaan spelen. Dit werd organisatorisch nog geregeld toen Sarah Spruijt een voorzet van Luca Besse tot doelpunt promoveerde.
De dames kregen de smaak te pakken. De bal werd iedere keer op de helft van Steenwijk al afgepakt en het werd eenrichtingsverkeer naar het doel van Steenwijk. Nog geen 5 minuten later was het Jard Veldhuis die de bal na een mooie actie achter de keeper schoot.

Met nog een halve minuut op de klok kreeg Sneek nog een strafcorner mee. Net voordat deze genomen werd, floot de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd. Met 10 man op de cirkel gingen we voor de laatste kans voor de overwinning. De corner werd weer een corner, en weer een corner en nog een corner...
Uiteindelijk ging hij er jammerlijk niet in. Eindstand 2-2.
Teleurgesteld maar met een opgeheven hoofd verlieten de dames het veld en gingen het inspanningszweet afspoelen onder de douche. Na ongeveer 20 minuten kwam er een telefoontje: Kampen heeft met 2-0 van Harlingen gewonnen!!!! De blijdschap en daarbij behorend gejuich uit de kleedkamer was tot in Giethoorn te horen.

Dames 1 maakt zich op voor de promotiewedstrijden op zondag 1 juni. Op Kampong, Leonidas of Wageningen kan promotie naar de 3e klasse worden afgedwongen. Dinsdag weten we waar we naar toe gaan. Wie gaat er mee ons om aan te moedigen?