header.jpg IMG_3786 (1).jpeg IMG_3861.jpeg

MD2 zaalkampioen!

18-2-2015
Nieuwsafbeelding

Met het kampioenschap al ½ in de achterzak reisden we afgelopen zondagmorgen vroeg af naar Steenwijk. Hoezo ½ in de zak ? De echte kampioenswedstrijd was de zondag ervoor al gespeeld, tegen Leeuwarden in een zinderende Sneker sporthal werd in de laatste 20 sec een nipte overwinning behaald door een tactische wissel, waarbij het op de tribune  gonsde " wat doen die coaches nu!!” Door de keeper te vervanger door een vliegende keep was de verwarring bij de tegenstander groot en werd de kampioensgoal gemaakt.

Maar het moest nog wel gebeuren ook de laatste 2 wedstrijden moesten gewonnen worden . Dus vertrokken wij zondag met een grote schare supporters, de teamgenoten van de MD1 ( de Feyenoord hooligans waren hier niets bij), spandoeken,  toeters en bellen en met een aantal  bleek gespannen snoetjes naar de sporthal.

De eerste wedstrijd was niet wat we gewend waren van dit dreamteam, was het:  het tijdstip, de spanning  of was het kampioenschap al binnen?  Na een donderpreek van de coaches (wat we ook niet gewend zijn ) stond alles weer op scherp wat resulteerde in een 5-0 overwinning.

Ook in de tweede wedstrijd liep alles weer op rolletjes en werd er verdiend gewonnen met maar liefst 14-1. Het kampioenschap was binnen!!

Alles werd uit de kast gehaald om het te vieren: Bubbels, bloemen  gevolgd door een teamuitje met het hele veld D1 team, zelfs aan de ouders werd gedacht. We hebben er een superleuke dag van gemaakt met elkaar.

Het geheim van dit team: een meer dan betrouwbare keepster, een ijzersterke verdediging,  goed lopende driehoekjes , een supersnelle voorhoede , fantastische trainers, zeer fanatieke coaches en vooral een flinke dosis wilskracht  van de meiden.

Amber, Dorien, Lisa, Floor, Hadewych, Lieve, Madelief, Eline, Iris en Bente dank voor jullie enorme inzet ,Marcel en ik zijn waanzinnig trots op jullie.

Op naar het veld.

Elvira