header.jpg IMG_3786 (1).jpeg IMG_3861.jpeg
Nieuwsafbeelding
Aanstaande zondag spelen alle seniorenteams thuis en is het Super Sunday! 
Dus kom je favoriete team aanmoedigen en sluit gezellig aan voor een drankje. 
Tot dan!

Lees verder
Nieuwsafbeelding
Ook dit jaar gaat mag onze O9 jeugd en ouder weer langs de deur of online aan de slag voor de verkoop van Grote Clubactie loten, waarbij voor kopers en verkopers mooie prijzen te winnen zijn en 80% van de opbrengst naar SMHC gaat! 
Dit jaar vindt de verkoop voor de O9, O10 en O12 plaats met de verkoopkaart met daarop je persoonlijke QLees verder
Nieuwsafbeelding
Het hockeyseizoen is weer van start! En omdat we best weten hoe we ons langs de lijn moeten gedragen tijdens de wedstrijd, maar we dat wel eens dreigen te vergeten, plaatsen we hierboven nog even een kleine reminder van de afspraken. 
Ook tijdens de trainingen is het leuk als ouders komen kijken. Houd hierbij wel gepaste aLees verder
Nieuwsafbeelding
Ieder kind moet kunnen sporten, ook bij SMHC. 
Er zijn mogelijkheden om onder voorwaarden (een deel van) de contributie te laten betalen door Jeugdfonds Sport & Cultuur. Jeugdfonds Sport & Cultuur Friesland is bestemd voor kinderen en jongeren van 0 tot en met 17 jaar die om financiële reden geen sport- of cultuurlessen kLees verder
Nieuwsafbeelding
Van 2 t/m 24 september kan er door iedereen met een rekening bij de Rabobank gestemd worden op SMHC voor de Rabo ClubSupport actie. 
Met elke stem op onze vereniging ontvangen wij een donatie van de bank. We sparen dit jaar voor Hockey 5's boarding.
Vorig jaar ontvingen wij € 1.037,66. Gaan we daar dit jaar overhLees verder
Nieuwsafbeelding
Het hockeyseizoen '24-'25 gaat bijna van start en om de informatie hierover zoveel mogelijk te bundelen sturen wij jullie in de bijlage de eerste SMHC nieuwsbrief van dit seizoen.
Naast de nieuwsbrief zullen wij jullie gedurende het jaar ook via andere wegen, zoals de teamapps, de Hockeyapp en onze website van informatie blijven voorzLees verder
Nieuwsafbeelding
Bedroefd hebben wij kennisgenomen van het overlijden van ons erelid
 
Tom Groenendijk
 
Tom was vele jaren fanatiek hockeyer bij onze vereniging. Daarnaast was hij als vrijwilliger zeer actief in diverse functies en commissies op SMHC. Tom was onder andere nauw betrokken bijLees verder
Nieuwsafbeelding
Als afsluiter dit seizoen is niemand minder dan Tryntsje de Jager afgelopen vrijwilligersborrel uitgeroepen tot vrijwilliger van de maand! 
Vanaf het moment dat Tryntsje haar 3 dochters in 2021 inschreef bij SMHC is zij al actief bij onze vereniging. Zij trad vrijwel direct toe tot de TC Jongste jeugd als lijncoördinator en is alLees verder
Beste spelers,
In de bijlage vinden jullie de (concept) speeldagenkalenders seizoen 2024/2025 van Noord Nederland voor de junioren. De speeldagen (ook van de senioren) zijn tevens te vinden op de website van de KNHB.
Zoals jullie kunnen zien begint onze jeugd op zaterdag 14 september met de competitie. 
Lees verder
Nieuwsafbeelding
Op de afgelopen ALV is Marijn Smit tot Erelid benoemd vanwege zijn jarenlange werkzaamheden als vrijwilliger in vele verschillende functies en commissies, waarbij hij een grote meerwaarde is geweest voor onze vereniging. Wij zullen hem dan ook zeer gaan missen als hij deze zomer naar Brabant gaat verhuizen. 
En het was dubbel feestLees verder
Nieuwsafbeelding
Ben jij uit je wedstrijdkleding gegroeid of stop je misschien met hockey bij SMHC? Lever dan je tenue in bij het inleverpunt in de hal of op Zeskanter 15 en zorg dat iemand anders er weer gebruik van kan gaan maken.
Hoe gaat het in zijn werk:
1. Zorg dat er op elk te verkopen kledingstuk je naam, telefoonnummer en verkooppLees verder
Nieuwsafbeelding
Zo trots dat wij deze maand de vrijwilliger van de maand-taart mochten uitreiken aan niemand minder dan Arnold Jager. 
Arnold is al vanaf 2011 tot nu onafgebroken coach van een team van een van zijn 2 zoons en geeft sinds 2014 ook training aan meerdere teams. Hij trad in 2015 toe tot de TC en was daarin tot voor kort bruggenbouwer Lees verder
Nieuwsafbeelding
GESLAAGDE HOCKEY 5’S PILOT WEEK  (5  T/M 10 FEB '24)
Ín de week van 5 - 12 feb 2024 lag er op ons waterveld een Hockey 5's boarding en hebben wij ism de KNHB de teams v.a. O14 en ouder in de vorm van een training en toernooi kennis laten maken met deze nieuwe hockeyvorm (zie ook GrootSneek-online).
O.a. GrootSneek Lees verder
Nieuwsafbeelding
Tijdens de trainingen is het verplicht om te dragen:
·Sportkleding (hoeft niet het wedstrijdtenue te zijn, liever niet zelfs) en sportschoenen met grip (dringend advies om op hockeyschoenen te komen)
·Scheenbeschermers met daarover heen lange sportkousen
·Mondbeschermer - als je (kind) klaar bent (is) met wisselen, advisLees verder
Nieuwsafbeelding
Heel blij zijn wij dat de heren van vorige maand ‘onze’ Mark hebben verkozen tot vrijwilliger van de maand oktober. Want, zo zeggen zij: "Mark is onze hockeypapa en hij is er altijd”. 
Al jaren staat hij als coach van zijn kinderen langs de lijn en zelf is hij nu ook al een aantal jaar enthousiast hockeyer. 
VaLees verder
Nieuwsafbeelding
Onder wedstrijdkleding vallen: 
Polo’s thuis (oranje) Polo’s uit (wit) Rokjes Shorts Thuis kousen (wit) Uit kousen (zwart) Deze kleding kan besteld worden in onze webshop: https://www.clubcolors.nl/club/sneek/
Nadat je de bestelling hebt gedaan, ontvang je van ClubColors de volgende 2 mails:
1
BestLees verder
Nieuwsafbeelding
Een lichte stoot of slag tegen het hoofd kan al genoeg zijn om je een hersenschudding te bezorgen. Hoe herken je een hersenschudding en wat moet je wel en niet doen? In dit artikel lees je meer over dit onderwerp met als doel de sportblessure ’tussen de oren’ niet te onderschatten. Lees verder